ORA DE VARĂ – Mâine se dau ceasurile cu o oră înainte, ora 3 va deveni ora 4

0
209

CONCEPT. Mâine, în noaptea de 25 spre 26 martie – ultima duminică a lunii martie -, România trece la ora de vară, şi ceasurile se dau cu o oră înainte (ora 3.00 va deveni ora 4.00), astfel ziua de 26 martie 2017 va avea doar 23 de ore.

 

Conceptul numit „ora de vară” a fost adus în discuţie în anul 1895, în Noua Zeelenadă, entomologul (specialist care se ocupă cu studiul insectelor) George Vernon Hudson explicând sistemul care are ca scop folosirea luminii naturale, care este un stimulator al tonusului fizic şi psihic, pe o perioadă cât mai lungă din zi. Alt beneficiu identificat în noul concept este că prin trecerea la ora de vară se economiseşte şi energia electrică necesară iluminatului artificial.

 

Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara şi toamna, este folosit în peste 100 de țări – România a aderat la ora de vară pentru în anul 1932 (în perioada 1943-1979, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată în ţara noastră, dar în 1979 s-a revenit la trecerea la ora de vară în ultima duminică din luna martie, ca şi în celelalte ţări europene).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here