OPERAȚIUNE DE SALVARE – Un singur ucrainean găsit în viață din grupul de 4 care au încercat să intre în România trecând Munții Maramureșului: o persoană decedată, două încă dispărute

0
363

RĂTĂCIȚI PE MUNTE. Continuă și în această dimineață operațiunea de salvare a grupului de 4 ucraineni care au încercat să intre în România trecând Munții Maramureșului, însă s-au rătăcit pe Muntele Pop Ivan, la mare altitudine (1.937 metri) și în condiții meteo care fac dificile intervențiile de căutare.

 

Apelul de alertă a fost transmis marți, 6 aprilie 2022, și echipele operative formate din reprezentanți ai Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Sectorul Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești”  al Județului Maramureș au pornit în căutarea persoanelor rătăcite. De asemenea, au fost anunțate și autoritățile de frontieră  ucrainene, care, de asemenea, au demarat căutările.

 

Pe partea românească, zona a fost survolată și cu un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. Ulterior, intervenția elicopterului a fost sistată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

 

În primele ore ale acestei zile, în jurul orei 02.48, doi salvatori din Ucraina au găsit una dintre persoanele rătăcite pe teritoriul Ucrainei. Cel găsit are picioarele degerate și nu poate fi transportat pe jos. Salvatorii ucraineni au cerut ajutorul părții române pentru a interveni cu un elicopter de salvare, pentru transportul cât mai rapid la un spital, anunțând că vor rămâne până dimineața pentru a-i acorda ajutor cetățeanului ucrainean.

 

De asemenea, salavatorii ucraineni au transmis că alt bărbat din grupul celor rătăciți (tatăl persoanei găsite cu picioarele degerate) este mort într-o râpă. Despre ceilalți doi membri ai grupului nu se cunosc detalii. Ucrainenii au transmis și coordonatele pentru a putea fi localizați. Echipa de coordonare a salvării din Maramureș a luat legătura cu Dispeceratul de Coordonare Elicoptere Mureș, de unde li s-a răspuns că se evaluează condițiile meteorologice și în cazul în care acestea vor fi favorabile se va permite elicopterului să efectueze zborul de recuperare a persoanei rănite, a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș.

 

* Foto: @CJSU Maramureș

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here