OPERAȚIUNE DE SALVARE – Spectaculos exercițiu de salvare în cadrul evenimentului „Medicina de Urgență AZI”

0
259

MEDICINA DE URGENȚĂ AZI. Cea de a V-a ediție a Conferinței „Medicina de Urgență AZI” a debutat joi, 30 ianuarie 2020, cu lucrări științifice însoțite de demonstrații practice. În cea de-a doua parte a zilei a avut loc un spectaculos exercițiu de salvare, organizat de către Detașamentul de Pompieri „Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș.

 

Scenariul exercițiului a presupus salvarea unor persoane căzute dintr-o barcă în lacul de acumulare Strâmtori-Firiza. Persoanele se aflau la pescuit, iar echipajul de scafandri, care desfășura un antrenament pe lac, a observat că pescarii au căzut în lac și strigă după ajutor. Exercițiul a cuprins trei etape: etapa de stabilire a măsurilor și acțiunilor necesare gestionării situației de urgență, etapa de căutare-salvare a persoanelor si etapa de acordare a asistenței medicale de urgență.

 

Evenimentul „Medicina de Urgență AZI” va continua până duminică, 2 februarie 2020, și va reuni reprezentanţi din lumea medicală şi din structurile reprezentative ale situaţiilor de urgenţă din întreaga țară, dar și din străinătate.

 

Manifestarea este organizată de Asociația “Prietenii Spitalului”, Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, SMURD Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș, Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș și Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

 

Programul complet al evenimentului se poate consulta accesând www.sptmm.ro.

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here