OFICIAL – Vișeu de Sus a primit statutul de stațiune turistică de interes național, iar Săpânța de stațiune turistică de interes local

0
424
Mocănița de pe Valea Vișeului

STATUT TURISTIC. Așa cum 2mnews a anunțat anticipat, încă din 22 iunie 2022 (detalii AICI), Vişeu de Sus a primit statutul de staţiune turistică de interes naţional. Hotărârea a fost adoptată de Guvernul României miercuri, 13 iulie.

 

Vişeu de Sus, care era atestat din anul 2009 ca staţiune turistică de interes local, este cea de-a treia stațiune turistică de interes național din județul Maramureș, titulatură deținută în județ până astăzi doar de Borșa și Ocna Șugatag.

 

De asemenea, tot astăzi, comuna Săpânţa a primit statutul de stațiune turistică de interes local. Vișeu de Sus a obținut un punctaj de 255 de puncte faţă de minimul de 135 de puncte necesare pentru atestarea ca stațiune turistică de interes național, iar Săpânța a întrunit un punctaj de 120 puncte față de minimul de 90 puncte necesare pentru atestarea ca stațiune turistică de interes local. În România sunt atestate 54 de staţiuni turistice de interes naţional şi 112 de interes local.

 

* Foto: @Cristian Popescu

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here