OFICIAL – Sorina Pintea, acuzată de luare de mită, a scăpat de controlul judiciar: DNA a contestat decizia instanței

0
1001
Sorina Pintea

DECIZIA INSTANȚEI. Tribunalul Bucureşti a dispus astăzi, 11 mai 2020, în camera de consiliu, revocarea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, în formă continuată (două acte materiale), din postură de manager al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare. Decizia nu este definitivă şi a fost deja atacată de DNA la Curtea de Apel Bucureşti.

 

Inițial, avocații Sorinei Pintea au contestat legalitatea învestirii judecătorului de cameră preliminară desemnat să verifice măsura preventivă a controlului judiciar, fapt respins de instanță, care a constat “legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar” dispuse faţă de Pintea, dar apoi a revocat măsura controlului judiciar dispus faţă de aceasta.

 

Decizia judecătorului de cameră preliminară a fost argumentată prin faptul că temeiurile care au determinat luarea măsurii controlului judiciar nu mai justifică menţinerea măsurii.

 

Vă reamintim că în 29 februarie, Pintea a fost reținută de DNA și apoi menținută în arest preventiv în urma deciziei Tribunalul Bucureşti, însă a fost eliberată din arest în 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

 

Fostul ministru al Sănătății și fost manager al celui mai mare spital din Maramureș este acuzată de DNA că în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020 ar fi pretins şi primit mită de la firma Tehnoplus Medical SRL București (care avea lucrări la spitalul din Baia Mare), prin intermediarul Mihai Coste (administrator și asociat al Decoan SRL), o mită 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020).

 

Potrivit anchetatorilor anticorupție, Sorina Pintea ar fi primit banii în biroul acesteia din cadrul Spitalului Județean de Urgență și că „s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here