OFICIAL ȘI PREVIZIBIL – Primarul și viceprimarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș și Doru Dăncuș, au fost excluși din PNȚCD

0
2120
Doru Dăncuș și Cătălin Cherecheș

EXCLUȘI DIN PARTID. Într-un comunicat de presă asumat de PNȚCD și girat de președintele partidului, Aurelian Pavelescu, sosit cu două zile înainte de ședința Consiliului Naţional de Conducere PNȚCD în care se va “analiza situaţia financiară şi a se găsi soluţii pentru achitarea datoriilor”, se precizează că, din cauza neachitării cotizațiilor lunare a membrilor partidului care dețin funcții publice (fiind citați în acest sens europarlamentarul Cristian Vasile Terheş, care ar datora 178.500 lei, viceprimarul municipiului Baia Mare și președinte PNȚCD Maramureș, Ioan Doru Dăncuş, care ar datora 101.912 lei, şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care ar datora 31.008 lei), aceștia își vor pierde calitatea de membri, conform statutului partidului.

 

Despre situația financiară a PNȚCD, 2mnews a scris AICI. Statutul partidului prevde că neplata cotizației pe o perioadă mai mare de 6 luni conduce la sancţiunea pierderii calităţii de membru. Pavelescu (PNȚCD) susține că s-au făcut verificări în acest sens de secretarul general, la solicitarea a 15 vicepreședinți ai partidului (fără ca aceștia să fie nominalizați).

 

Comunicatul susține că europarlamentarul Terheş nu a plătit niciodată cotizaţia, de la intrarea în partid, mai 2020 – mai 2022, deși primește 43.000 euro/lună (7.146 euro/lună indemnizație + 338 euro diurnă/zi + 4.778 euro/lună indemnizaţie forfetară + 25.442 euro/lună cheltuieli birou europarlamentar), implicit ar fi primit pentru cei 3 ani de mandat de europarlamentar 1.548.000 euro.

 

De asemenea, primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş, “a obţinut mandatul 2020-2024 pe listele PNŢCD” și nu a plătit nicio cotizaţie la partid (19 luni), deși are o indemnizație de 16.000 de lei/lună.

 

Și viceprimarul Doru Dăncuș (în legislatura 2016-2020, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, când primea o indeminizație de 16.640 lei/lună), care primește o indemnizație de 11.600 lei/lună nu a plătit niciodată cotizaţia (72 de luni de neplată). Mai mult, zice Pavelescu, „în calitate de preşedinte al organizaţiei Maramureş, acesta nu a făcut nici un demers pentru încasarea cotizaţiilor în ultimii 6 ani, iar în calitate de preşedinte CNC a încurajat neplata cotizaţiilor la nivel naţional, boicotând funcţionarea partidului”.

 

Comunicatul PNȚCD, comic, prevede că cei trei au posibilitatea să solicite reînscrierea în partid, după plata la zi a cotizaţiilor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here