OFICIAL – Și comuna Băița de sub Codru are steag: cu plug din aur și stejar

0
663

STEAG. Comuna maramureșeană Băița de Sub Codru are, începând din 4 octombrie 2018, un steag oficial pe care-l poate arbora pe teritoriul localității alături de steagul României, al Uniunii Europene și al județului. Steagul este format din trei fâșii dispuse orizontal, succesiunea culorilor fiind roșu-alb-albastru.

 

Pe fâșia de culoare roșie este inscripționat statutul localității („Comuna”), pe fâșia de culoare albastră este inscripționată denumirea localității, iar în centru, pe fâșia albă, este imprimată stema comunei, un scut triunghiular cu marginile rotunjite.

 

În câmp roşu se află un vas ceramic de aur, cu meandre şi două toarte (simbol al olăritului, o îndeletnicire a localnicilor), în câmp argintiu se află un stejar (care simbolizează bogăţia silvică a zonei), iar în vârful scutului, în câmp albastru, se află un plug de aur (care reprezintă ocupaţia principală a locuitorilor comunei, agricultura).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here