OFICIAL – Pentru că în Baia Mare incidența este mare, cetățenii incluși în etapa a III-a se vor putea programa la vaccinare mai repede decât era prevăzut

0
1332

DECIZIE. Locuitorii municipiilor care au incidenţă cumulată mai mare de 4,5/1.000, printre care și Baia Mare, și sunt incluși în etapa a III-a de vaccinare se vor putea programa în platforma specială mai repede decât era prevăzut inițial, a anunțat preşedintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

 

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat de ce a fost luată această decizie în privința municipiilor cu incidenţa cumulată de peste 4,5/1.000 de locuitori: “Peste o rată de incidenţă de 3/1.000 de locuitori, localitatea respectivă intră în scenariul roşu şi din acest punct de vedere se impun anumite restricţii (…). La o rată de incidenţă de peste 6/1.000 de locuitori, localitatea respectivă intră şi are criterii de carantinare. Ne dorim ca de la 4,5 rată de incidenţă să putem interveni din punct de vedere medical prin accelerarea campaniei de vaccinare în localităţile afectate, în demersul de a evita carantinarea localităţii respective”.

 

Gheorghiţă a nominalizat municipiile cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5/1.000 de locuitori în care se va deschide posibilitatea de programare a persoanelor din etapa a III-a: Alba Iulia, Timişoara, Braşov (şi localitatea brașoveană Sânpetru), Baia Mare, Zalău, Petroşani, Cluj-Napoca şi Giurgiu. În aceste localități vor mai fi deschise în următoarele zile centre noi de vaccinare (în funcţie de spaţiile disponibile şi de resursa umană de la nivelul fiecărui municipiu) unde se vor distribui vaccinuri de la compania AstraZeneca, a precizat Gheorghiţă.

 

Subliniere: Gheorghiță a făcut acest anunț în baza informațiilor de ieri, 8 martie 2021 (când în Baia Mare era înregistrată o incidență cumulată de 4,31/1.000 de locuitori), pentru că astăzi, în 9 martie 2021, incidența cumulată în municipiul Baia Mare a scăzut la 4,03/1.000 de locuitori.

 

2mnews urmărește modul în care va fi pus în practică acest anunț oficial și vă va comunica detalii pe parcurs ce acestea vor fi oferite de autoritățile competente în acest sens.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here