OFICIAL – Ordinea pe buletinul de vot pentru alegerea primarului municipiului Baia Mare

0
1899

ALEGERI PRIMAR BAIA MARE. În urma tragerii la sorți a ordinii în care vor fi înscriși candidații la funcția de primar al municipiului Baia Mare la alegerile din 27 septembrie 2020, care a avut loc la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Baia Mare, cei 9 candidați vor figura pe următoarele poziții pe buletinul de vot:

 

  1. Adrian Mihăiță Todoran (PMP)
  2. Anca Manuela Remeș (Pro Romania)
  3. Mircea Cirț (PNL)
  4. Cristian Corin Cherecheș (PER)
  5. Lorand Ilyes (PV)
  6. Gheorghe Gligan (PSDI)
  7. Cătălin Cherecheș (Coaliția pentru Maramureș)
  8. Dan Ivan (USR PLUS)
  9. David Birtaș (independent).

 

Conform legii, pentru stabilirea numărului de ordine pe buletinele de vot în prima urnă sunt introduși candidații partidelor politice/organizațiilor/alianțelor politice/alianțelor parlamentare care au ca membri cel puțin 7 senatori sau 10 deputați. După tragerea la sorți a ordinii acestora, în etapa a doua sunt trase la sorți pozițiile pe buletinele de vot ale partidelor politice/organizațiilor/alianțelor politice/alianțelor care nu au reprezentare parlamentară (de exemplu, în cazul Coaliției pentru Maramureș și al USR PLUS, nu toate partidele componente au reprezentare parlamentară, implicit au fost incluși în urna a doua, așa se explică poziția pe buletinele de vot pe ultimele locuri).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here