OFICIAL – Orașul maramureșean Borșa are stemă albastră, cu capră neagră, brazi și floare de colț: vezi cum arată

0
2353

SIMBOL. La aproape 2 ani după ce forul deliberativ al orașului maramureșean Borșa a adoptat varianta finală a stemei urbei, începând din 7 august 2020, Borșa are aprobarea oficială de a folosi această stemă, trecută deja prin toate furcile caudine prevăzute de legislație (cele mai multe, inutile și fără nicio implicare de specialitate), inclusiv prin Hotărâre de Guvern.

 

Stema orașului Borșa este pe fond albastru, cu o bandă de argint pe diagonală, având deasupra o capră neagră și flancată de doi brazi argintii, iar în partea inferioară, o floare de colț – stema unei localități este recomandat să conțină semne distinctive și simbolice edificatoare pentru istoria și originea localității.

 

Să explicăm și semnificația elementelor de pe stema orașului Borșa: banda de argint sugerează pârtia de schi din localitate (poate se finalizează în timpul vieții noastre), iar capra neagră, bradul și floarea de colț evocă relieful și principalele bogății naturale ale zonei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here