OFICIAL – Ocna Șugatag devine stațiune turistică de interes național, iar Sighetu Marmației și Cavnic primesc statut de stațiuni turistice de interes local

0
5400

DECIZII. Ocna Şugatag din judeţul Maramureş va fi atestată ca staţiune turistică de interes naţional, un proiect de hotărâre în acest sens fiind deja înaintat de Ministerul Economiei. În acest moment, Ocna Șugatag are statut de stațiune turistică de interes local și localitatea maramureșeană va fi a 52-a stațiune de interes național din România. În Maramureș există încă o singură stațiune turistică de interes național, orașul Borșa.

 

De asemenea, alte două localități din județul Maramureș, municipiul Sighetu Marmației și orașul Cavnic, vor fi atestate ca stațiuni turistice de interes local. În județ există încă alte 7 localități atestate ca stațiuni turistice de interes local (Moisei, Ocna Șugatag, Oncești, Șuior-Baia Sprie, Bârsana, Botiza și Tăuții Măgherăuș).

 

După emiterea Hotărârii de Guvern privind atestarea municipiului Sighetu Marmației și orașului Cavnic ca stațiuni turistice, România va avea în total 87 de staţiuni turistice de interes local, din care 9 sunt din județul Maramureș.

 

Toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local beneficiază de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale, ceea ce poate crea un impact socio-economic pozitiv, fiind promovate cu noul statut şi astfel având şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile.

 

Investitorii din stațiunile turistice pot accesa finanţări europene pentru construirea de hoteluri, moteluri, sau pensiuni, însă atestarea turistică a unei localități poate genera dezvoltare și în pentru sectoarele economice conexe turismului (transporturi, construcţii, agricultură, artizanat şi comerţ). Impactul pozitiv al atestărilor ca stațiuni este concretizat și prin creșterea circulației turistice.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here