OFICIAL – O firmă a grupului maramureșean Taparo a început testul de producție al primelor măști sanitare: din 15 aprilie, 500.000 de bucăți pe zi

0
9259

CORONAVIRUS. O firmă a grupului maramureșean Taparo, controlat de omul de afaceri Ioan Filip (foto mare sus), a început duminică, 29 martie 2020, testul de producţie a primelor măşti sanitare. Conform previziunilor, Taparo va produce la Techtex în Oșorhei (jud. Bihor), firmă din cadrul grupului, 150.000 de măști pe zi, iar din 15 aprilie producția va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi.

 

Techtex produce materialul exterior al măştilor, primele două straturi, cel de-al treilea strat fiind achiziționat din altă parte, însă ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a confirmat public că firma va fi ajutată/susținută să obțină o finanțare cu care să achiziționeze echipamentul care le permite să producă și ultimul strat pentru măștile sanitare și astfel să producă de la 0 la produs finit.

 

Despre demersul de reconversie a producției unor firme ale Grupului Taparo, 2mnews a scris AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here