OFICIAL – Masca de protecție devine obligatorie în tot județul Maramureș, mall-urile se închid în weekend: vezi toate măsurile luate în urmă cu puțin timp

2
4674

DECIZII – COVID-19. Având în vedere valoarea ratei de incidență peste limita de alertă în județul Maramureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, în urmă cu puțin timp, în ședință extraordinară, obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise din TOT județul.

 

Decizia (și cele de mai jos) are valabilitate de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice. Astăzi, județul Maramureș a ajuns la o incidență a infectării cu COVID-19 de 3,34 cazuri active la 1.000 de locuitori, în 20 din cele 76 de UAT-uri din județ fiind depășit pragul de alertă.

 

De asemenea, s-a interzis în județul Maramureș activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, precum și ÎNCHIDEREA în zilele de sâmbătă și duminică a mall-urilor și centrelor comerciale mari din Baia Mare (Vivo!, Value Center și Aushopping). În aceastea vor rămâne deschise în weekend doar hypermarket-urile (Cora, Carrefour și Auchan) și farmaciile.

 

Agenții economici din cadrul acestor centre, care prepară hrană și comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice (zona fast food) vor putea comercializa în sistem catering/take-away.

 

De asemenea, în municipiul Baia Mare programul de lucru cu publicul a magazinelor/agenților economici/operatorilor economici care comercializează bunuri alimentare și nealimentare este posibilă doar în intervalul orar 8.00-22.00 (fac excepție farmaciile și a stațiile de distribuție carburanți).

 

Programul mijloacelor de transport în comun în zona metropolitană și în municipiul Baia Mare va fi modificat pentru evitarea aglomerării de persoane, iar programul de lucru în instituțiile publice va fi adaptat în schimburi, prin reducerea numărului de angajați în fiecare birou, prin telemuncă, primirea și transmiterea documentelor prin email, poștă sau curierat.

 

În Baia Mare, în toate magazinele comerciale se va asigura pentru fiecare client o suprafață utilă neocupată (de rafturi, mobilier) de minim 4 mp (numărul maxim de clienți se va calcula în funcție de suprafața magazinului/agentului economic și va fi afișat la intrare), iar accesul se va realiza, acolo unde este posibil, unidirecțional, cale/flux de acces pentru intrare, respectiv cale/flux de acces pentru ieșire, iar acolo unde nu este posibil se vor amplasa linii/bariere de separare.

 

Se interzice în municipiul Baia Mare, pentru o perioadă de 14 zile, accesul în  bazele/sălile de sport din cadrul unităților de învățământ preuniversitar a persoanelor care nu sunt legitimate în cadrul unor cluburi sportive și care nu participă la competiții derulate sub egida federațiilor sportive de specialitate.

 

În acest moment, rată de incidență cumulată de peste 3 cazuri active la 1000 de locuitori s-a consemnat și în municipiul Sighetu Marmației, orașele Tăuții Măgherăuș, Cavnic și Vișeu de Sus și comunele Cernești, Sarasău. Acestea se adaugă celorlalte 14 localități din județ cu rata de inefctare activă peste pragul de alertă: Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Ulmeni, Asuaju de Sus, Băița de Sub Codru, Coaș, Coltău, Desești, Dumbrăvița, Poienile Izei, Rona de Jos, Săcălășeni și Sălsig.

 

Și în cele 6 localități care au depășit astăzi pragul de alertă, școala și grădinița se vor face exclusiv on-line și se vor instaura măsurile aferente acestei situații.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here