OFICIAL – La rectificarea bugetară din august: bani pentru finalizarea reabilitării DN18 Baia Mare – Borșa – Iacobeni

0
131

ALOCARE. La iminenta rectificare bugetară de la jumătatea lunii august, Guvernul va aloca și sumele necesare pentru finalizarea reabilitării DN 18 pe segmentul Baia Mare – Sighetu Marmaţiei – Iacobeni. Banii vor fi alocați prin Ministerul Transporturilor, care, astfel, primește bani în plus pentru prima dată în ultimii patru ani pentru finanțarea unor lucrări în infrastructura de transport. Anunțul a fost făcut public de prim ministrul Viorica Dăncilă.

 

DN 18 este obiectiv investiţional al Ministerului Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR – fostul CNADR). CNAIR a semnalat, într-o notă-raport din februarie 2018, că fondurile repartizate în acest an sunt insuficiente pentru finalizarea lucrării și a solicitat suplimentarea bugetului. Ceea ce se întâmplă, iată, în cea de-a opta lună a anului.

 

La DN 18, lucrările au început încă din anul 2011, iar în februarie CNAIR calcula că pentru finalizarea lucrării mai e nevoie de peste 200 de milioane de lei.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ