OFICIAL – Ionel Bogdan invită partidele din Consiliul Județean să semneze un Pact de bună guvernare a județului Maramureș

0
456
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș
După alegerile din 27 septembrie, Maramureșul are șansa unui nou început, care înseamnă investiții, dezvoltare și o viață mai bună pentru toți maramureșenii aici, acasă. E important ca administrația județeană și administrațiile locale să guverneze la nivel local în baza unor principii, nu a unor negocieri pe funcții și privilegii.

PACT DE BUNĂ GUVERNARE. Președintele ales  al Consiliului Județean (CJ) Maramureș, liberalul Ionel Bogdan, a invitat partidele care care au reprezentanți în CJ, în baza alegerilor din 27 septembrie 2020, să semneze un Pact de bună guvernare a județului Maramureș, prin care semnatarii se angajează la transparență instituțională și eficiență administrativă.

 

Președintele ales al  Consiliului Județean Maramureș a precizat că este important ca partidele, prin reprezentanții lor, să se unească în jurul unor proiecte de dezvoltare a județului.

 

,,Prin votul lor, maramureșenii au decis că Planul lui  Bogdan este cel mai bun plan de dezvoltare a județului și de aceea e important să implementăm proiectele din acest plan. Desigur, orice alte proiecte în beneficiul oamenilor, propuse de celelalte partide din Consiliul Județean, vor fi luate în considerare, pentru că tot ceea ce ne dorim este ca județul nostru să se dezvolte și să nu mai fim pe ultimele locuri în Regiunea Nord-Vest la atragerea de bani europeni sau la venitul salarial pe cap de locuitor”, a declarat Ionel Bogdan.

 

Liderul liberal a invitat să semneze acest Pact de bună guvernare a Maramureșului toți primarii din județ, partidele reprezentate în Consiliul Județean, precum și partidele aflate în Consiliile locale Baia Mare și Sighetu Marmației, cele două municipii fiind esențiale pentru dezvoltarea județului.

 

,,Am convingerea că acest Pact va fi semnat de cât mai multe partide reprezentate în viitorul Consiliu Județean, deoarece toți neam angajat în fața maramureșenilor, în campania electorală, că vom susține proiecte care să aducă investiții și un trai mai bun pentru oameni, astfel încât aceștia să nu mai plece în altă țară sau în alt județ. Administrația locală performantă se face cu bani europeni, cu proiecte, cu investiții și am încredere că niciun partid nu dorește să îi dezamăgească pe oamenii care au votat”, a mai subliniat președintele ales al CJ Maramureș.

 

Iată textul integral al Pactului de bună guvernare:

PACTUL PENTRU BUNA GUVERNARE A JUDEȚULUI MARAMUREȘ

 

“Având în vedere opțiunile maramureșenilor exprimate la alegerile locale care au avut loc pe 27 septembrie 2020,

 

Considerând de datoria noastră să onorăm această încredere printr-o politică ce pune pe primul plan interesele cetățenilor din județ,

 

Afirmând nevoia organizării rapide a noii administrații județene Maramureș, astfel încât aceasta să poată lua măsuri imediate în beneficiul oamenilor,

 

Exprimând dorința unei colaborări politice sincere și loiale în cadrul autorității deliberative a județului,

 

Noi, partidele semnatare, reprezentate în Consiliul Județean Maramureș prin voința alegătorilor din județ, am hotărât să ne asumăm următorul

 

PACT

 

  1. Vom susține buna guvernare a județului Maramureș, bazată pe transparență instituțională și eficiență administrativă, pe respectarea legii și pe cheltuirea corectă a banilor publici.

 

  1. Vom sprijini eforturile autorității executive a județului Maramureș, orientate spre îmbunătățirea condițiilor de viață din județ, protejarea locurilor de muncă ale cetățenilor, ocrotirea copiilor și vârstnicilor, atragerea de fonduri naționale și europene în județ.

 

  1. Vom ajuta, cu tot ceea ce stă în puterea Consiliului Județean Maramureș, la combaterea epidemiei COVID-19 și la măsurile de protejare a populației în actualul context epidemic.

 

  1. Vom contribui la continuarea programelor de dezvoltare a județului nostru aflate acum în derulare, pe criterii strict legate de utilitatea pentru Maramureș și fără niciun partizanat politic.

 

  1. Vom consolida dialogul autorităților publice județene cu cetățenii, cu organizațiile non-guvernamentale și cu mediul de afaceri, cu scopul de a folosi toate resursele publice și private disponibile pentru a dezvolta în continuare Maramureșul.

 

  1. Vom promova colaborarea dintre Consiliul Județean Maramureș și administrațiile publice locale din toate localitățile județului, precum și colaborarea cu Guvernul României, oricare ar fi acesta, în beneficiul tuturor maramureșenilor.

 

  1. Vom promova și susține proiectele din Planul lui Bogdan pentru Maramureș și orice alt proiect care aduce dezvoltare județului și bunăstare pentru maramureșeni.

 

Avem convingerea că acest Pact este răspunsul corect al clasei politice maramureșene la provocările momentului, oferind cea mai bună cale pentru rezolvarea problemelor curente și pentru progresul județului nostru.

 

Pactul este deschis spre susținere tuturor primarilor din județ și partidelor din cadrul Consiliilor locale ale Municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, doi poli esențiali pentru dezvoltarea Maramureșului.

 

Baia Mare, 16 octombrie 2020

 

Ionel Bogdan

Organizația Județeană PNL Maramureș”.

 

Biroul de presă PNL Maramureș

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here