OFICIAL – În Maramureș, încep programările pentru etapa a III-a de vaccinare, destinată populaţiei generale: cum poți să te programezi

0
679

VACCINARE ANTI-COVID-19. Luni, 15 martie 2021, începe etapa a III-a de vaccinare, destinată populaţiei generale, primii care se pot vaccina fiind cei din localităţile în care rata de infectare este peste 4,5 la 1.000 de locuitori, considerate ca având o situaţie epidemiologică critică.

 

De la ora 9.00, se deschid succesiv şi listele de aşteptare pe judeţe, Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării avertizând că e posibil ca aplicaţia să funcţioneze cu întârzieri din cauza perioadelor de mentenanţă.

 

Conform programării anunțate de CNCV, centrele de vaccinare din județul Maramureș se vor deschide în intervalul orar 11.00-13.00.

 

Cum te programezi la vaccinare

 

Când programarea la vaccinare pentru populaţia generală devine disponibilă (în cazul județului Maramureș, între orele 11.00-13.00), în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în luna aprilie. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de aşteptare.

 

Notificarea persoanelor aflate pe lista de aşteptare se va face în funcţie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naţionale de vaccinare, şi ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

 

  • persoanele din categoria 2a (populaţia de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
  • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esenţiale);
  • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populaţia generală).

 

Practic, aveți posibilitatea să vă programați la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, puteți opta pentru înscrierea pe lista de aşteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

 

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile şi angajaţii din domenii esenţiale, cât şi pentru populaţia generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcţie de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

 

Programările la vaccinare se pot face atât prin platforma electronică, cât şi prin apelarea numărului de call center, iar modalităţile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de aşteptare sunt următoarele:

 

– Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial.

 

– Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare in ziua şi in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate şi nu este necesar să confirme programarea.

 

Persoana înscrisă în lista de aşteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de aşteptare a unui alt centru de vaccinare.

 

Până acum, au fost vaccinate 1.447.357 de persoane.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here