OFICIAL – Gârdani iese din carantină zonală, Recea rămâne carantinată încă o săptămână

0
536

DECIZII. Comuna Gârdani iese astăzi de sub incidența carantinei zonale, a transmis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Comuna maramureșeană era în carantină zonală din 9 februarie 2021, decizia nefiind prelungită (rata de incidență a scăzut la 2,2/1.000 de locuitori).

 

În schimb, comuna Recea, limitrofă municipiului reședință de județ, va rămâne și pentru următoarele 7 zile în carantină zonală (rata de incidență cumulată este de 10,08/1.000 de locuitori – respectiv, 69 de cazuri active în ultimele 14 zile). În Recea (și toate satele aparținătoare comunei) a fost instituită carantina zonală în 14 februarie 2021.

 

În acest moment, în județul Maramureș este instituită măsura de carantină zonală în Recea (14 februarie), Remetea Chioarului (15 februarie), Groși (19 februarie), Rona de Jos (24 februarie), Tăuții Măgherăuș (26 februarie) și Șișești (26 februarie). De asemenea, au mai fost în carantină zonală și comuna Poienile Izei (până în 23 februarie), orașul Seini (până în 24 februarie) și comuna Gârdani (până în 1 martie).

 

Dintre localitățile necarantinate din județul Maramureș, cea mai mare incidență o are municipiul reședință de județ, Baia Mare (astăzi, 5,62/1.000 de locuitori, respectiv 813 cazuri active în ultimele 14 zile, în creștere continuă).

 

* Foto: Gârdani @Maricica Moldovan

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here