OFICIAL – Focar de noul coronavirus, la Spitalul Municipal Sighetu Marmației: 8 cadre medicale, infectate

0
3198

CORONAVIRUS. Conform informațiilor oficiale, comunicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, via Comitetul județean pentru Situații de Urgență, la Spitalul Municipal Sighetu Marmației s-au confirmat deja 8 cadre medicale infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

 

După confirmarea primelor  trei cadre medicale infectate cu noul coronavirus, unitatea spitalicească din Sighetu Marmației a testat toți angajații și a efectuat triajul epidemiologic, iar DSP Maramureș a constatat că spitalul dispune de biocide și echipamente de protecție.

 

După finalizarea analizelor, au fost confirmate alte cinci cadre medicale infectate cu COVID-19, și acestea fiind internate în Secția de Boli Infecțioase, iar contacții direcți au fost izolați la domiciliu.

 

De asemenea, la spitalul din Sighetu Marmației s-a efectuat dezinfecția totală și s-au luat măsuri pentru protecția personalului și pacienților în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției. Conducerea spitalului a dispus angajaților a căror prezență nu este necesară în unitatea medicală să rămână acasă (prin acordarea de zile libere). În acest moment, este în desfășurare ancheta epidemiologică a DSP Maramureș.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here