OFICIAL – Filiala Baia Mare a Aeroclubului României și-a deschis sesiunea cursurilor pentru piloţi şi paraşutişti

0
623

CURS. Filiala “Alexandru Papană” Baia Mare a Aeroclubului României și-a deschis oficial, astăzi, 3 februarie, cursurile pentru piloţi şi paraşutişti, festivitatea având loc în  amfiteatrul Facultăţii de Litere din Baia Mare, situată pe strada Victoriei nr. 76.

 

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani pot participa gratuit la cursuri în vederea obţinerii licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion şi pilot aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor în cadrul Aeroclubului României.

 

Cursurile sunt organizate în două module, unul teoretic şi unul practic, de zbor. Cel teoretic va avea loc în perioada 3 februarie – 6 aprilie, preponderent în zilele de sfârşit de săptămână, în funcţie de disponibilitatea lectorilor şi a cursanţilor, şi va fi finalizat cu un examen de absolvire care va constitui şi criteriu de selecţie pentru ocuparea locurilor subvenţionate. Modulul de pregătire practică la sol şi în zbor va începe la sfârşitul lunii aprilile.

 

La nivel național, conform cuantificării făcute de Aeroclubul României s-a înscris peste 1.500 de tineri, dintre aceștia urmând să fie selecționați sportivi “care să reprezinte cu succes România la competiţiile de profil şi care să ne încânte cu evoluţiile lor în cadrul demonstraţiilor aeronautice”, precizează Aeroclubul României.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here