OFICIAL – Dragomirești a fost declarat „oraş martir” al luptei anticomuniste: ca o ironie a sorții, astăzi e condus de un pesedist

0
1423

ORAȘ MARTIR. Cel mai mic și mai nou oraș din Maramureș, Dragomireşti, a fost declarat „oraş martir” al luptei anticomuniste, „în semn de omagiu adus membrilor grupului de rezistenţă anticomunistă din Munţii Ţibleşului şi ca o alinare pentru urmaşii celor care au luptat împotriva regimului comunist ateu”.

 

Ca o ironie a sorții, orașul este condus astăzi de un primar care după ce a câștigat alegerile în 2016 din partea PMP a defectat în PSD, partid pentru care a câștigat și alegerile din 2020 și partid care și-a asumat rolul de continuator al comuniștilor. Primarul pesedist (Vasile Țiplea), de profesie preot, a devenit cunoscut la nivel național după ce anul trecut, pentru că i s-a finanțat cu 3,5 milioane de lei reabilitarea școlii construite de predecesorii săi comuniști, la inaugurarea lucrării a dezvelit o placă memorială din piatră unde a dăltuit mulțumiri slugarnice șefilor săi pesediști, Viorica Dăncilă și Gabriel Valer Zetea. Sigur, s-a inscripționat și pe el pe placă, să nu uite lumea că el a fost primar când s-a reparat școala.

 

Legea prin care orășelul Dragomirești a fost declarat „oraş martir” al luptei anticomuniste a fost adoptată de Parlament (inițial de Senat, iar astăzi de Camera Deputaților) și urmează să fie promulgată de președintele României. În Dragomirești se mai întâmplă un fapt ciudat: devenit oraș în iulie 2004, în aprilie 2016 s-a organizat un referendum, care a fost validat, și prin care localnicii au decis ca mica urbe-rurală să revină la statutul de comună. Totuși, până astăzi, instituțiile statului abilitate încalcă legea și nu pun în aplicare rezultatul unui referendum care a fost validat.

 

* Foto: Glasul Maramureșului

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here