OFICIAL – DNA a trimis-o în judecată sub control judiciar pe Sorina Pintea, pentru luare de mită, în formă continuată

0
510
Sorina Pintea

TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Pintea este acuzată de DNA de comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale), a precizat Biroul de Informare şi Relaţii Publice al instituției.

 

Conform rechizitoriului DNA, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea Sorina ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), cu titlul de mită. Suma reprezintă 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă din Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu respectiva firmă.

 

Pintea ar fi primit banii respectivi în incinta unităţii medicale pe care o conducea. În 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, în biroul managerului spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenuri ce aparţin inculpatei. Dosarul va fi judecat de Tribunalului Bucureşti.

 

Anterior sesizării instanţei de judecată, procurorii DNA au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reţinută infracţiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here