OFICIAL – De luni se închid restaurantele, barurile și cafenelele în Baia Mare, Sighetu Marmației și alte 18 localități din Maramureș: lista completă

0
23041

SE ÎNCHID, DIN NOU. În contextul evoluției situației epidemiologice și a ratei de incidență din județul Maramureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș a decis ca începând de luni, 8 februarie 2021, să interzică activitatea cu publicul a restaurantelor, barurilor și cafenelelor în interiorul clădirilor în cele 20 de unități administrativ-teritoriale cu rata de incidență mai mare de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

 

Cele 20 de localități sunt: municipiile Baia Mare (rată de incidență 3,99/1.000 locuitori) și Sighetu Marmației (3,35), orașele Baia Sprie (5,25), Săliștea de Sus (4,22), Seini (3,99) și Tăuții Măgherăuș (3,05) și comunele Gârdani (8,05), Leordina (4,55), Groși (4,42), Cernești (4,38), Recea (4,08), Coltău (3,80), Dumbrăvița (3,66), Rozavlea (3,61), Oarța de Jos (3,46), Poienile Izei (3,42), Bogdan Vodă (3,36), Coaș (3,27), Săcălășeni (3,19) și Valea Chioarului (3,19).

 

Operatorii economici din cele 20 de localități de mai sus pot prepara hrana și comercializa produse în sistemele take-away și catering. De asemenea, este interiză activitatea în cluburi și discoteci, precum și orice reuniune (atât în spații închise, cât și în spații deschise).

 

Operatorii economici din localitățile cu rata de incidență mai mică sau egală cu 1,5 locuitori/1.000 de locuitori au dreptul să desfășoare activitatea cu publicul în interior până la maximum 50% din capacitatea spațiului și doar până la ora 21, iar în localitățile cu rata de incidență cuprinsă între 1,5 și 3/1.000 de locuitori, până la maximum 30% din capacitatea spațiului. De asemenea, pe terase trebuie să se asigur distanțade minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă.

 

În condiții de siguranță și a reglementărilor de capacitate în funcție de rata de incidență (nu sunt incluse cele 20 de localități din județ cu rata de incidență peste 3/1.000 de locuitori) este permisă activitatea la piscine; locuri de joacă (cu excepția celor din centrele comerciale, care rămân închise); jocuri de noroc (cu excepția celor din centrele comerciale, care rămân închise); cinematografe, teatre, instituții de spectacole.

 

Rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată, iar centrele comerciale trebuie să asigure pentru fiecare client o suprafață de minim 4 mp (numărul maxim de clienți se va calcula în funcție de suprafața centrului comercial/magazinelor și va fi afișat la intrarea în fiecare centru/magazin).

 

Loteriile pot funcționa cu public și în localitățile cu rata de incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori (cu respectarea măsurilor de protecție sanitară), unde se permite și funcționarea centrelor/sălilor de fitness (cu asigurarea  unei suprafețe de 10 m pătrați/beneficiar) și în piețele agroalimentare sau volante (cu asigurarea unei distanțe minime de 3 metri între tarabe/mese).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here