OFICIAL – Comuna Moisei a fost atestată ca staţiune turistică de interes local

1
1064
Moisei (sursa foto: Primăria Moisei)

TURISM. Localitatea maramureşeană Moisei a fost atestată, prin hotărâre de Guvern, ca stațiune turistică de interes local, fapt care creşte considerabil şansele comunei în atragerea de finanțări nerambursabile – unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

 

Localitatea Moisei este atestată documentar din anul 1213, fiind menționată în acel an sub numele de Moyzun, şi a făcut parte din cnezatul lui Bogdan. Unele documente istorice acreditează ideea că denumirea localităţii vine de la Moise Coman, „fiu al comunei, om bogat și cu frică de Dumnezeu”.

 

Guvernul a atestat încă două staţiuni turistice de interes naţional şi 10 de interes local, după aceste completări, în România sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități deţin atestatul de stațiuni turistice de interes local.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here