OFICIAL – Cinci persoane, printre care și germanul Bert Schumann, arestate în cazul copiilor-sclavi de la casa de corecție din Vișeu de Sus

0
727

DECIZIE. Președintele Tribunalului Maramureș, judecător Nicolae Stamate Tămășan, a confirmat că în cazul copiilor-sclavi din Vișeu de Sus (despre care 2mnews a scris AICI) instanța de judecată a dispus cercetarea a cinci persoane în stare de arest.

 

Decizia de astăzi a magistraților maramureșeni se referă la arestarea preventivă, la propunerea DIICOT – pentru o perioadă de 30 de zile (28 august – 26 septembrie) a inculpaţilor Schumann Bert S. (61 de ani, cetăţean german cu domiciliul în România, foto mic dreapta) şi N.V. (45 de ani) – cei doi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi lipsire de libertate în mod ilegal -, precum şi a inculpaţilor Ş.G. (38 de ani), B.T. (29 de ani) şi N.S. (54 de ani) – cei trei fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat sub forma sprijinirii, trafic de minori, trafic de persoane şi lipsire de libertate în mod ilegal.

 

DIICOT a solicitat și arestarea preventivă a unui alt inculpat din dosar (M.I.M.,  în vârstă de 21 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, sub forma sprijinirii, trafic de minori, trafic de persoane şi lipsire de libertate în mod ilegal), dar în cazul acestuia instanţa a respins propunerea, dispunând măsura controlului judiciar până în 26 octombrie 2019.

 

Instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceştia, sub paravanul acordării de servicii educative autorizate vizând recuperarea şi reintegrarea socială a tinerilor, în scopul obţinerii de foloase materiale, au desfăşurat, în cadrul unui grup infracţional organizat, iniţiat, constituit sau sprijinit de inculpaţi, activităţi de exploatare prin muncă forţată şi lipsire de libertate a unor tineri de naţionalitate germană cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, faţă de unul dintre aceştia exploatarea continuând şi după data împlinirii vârstei majoratului.

 

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here