OFICIAL – Baia Mare și Vișeu de Jos ies din carantină zonală: în municipiul reședință de județ, incidența cumulată este de 3,97/1.000 de locuitori

0
4152
Foto: Dorin Maciovan

COVID-19. Municipiul reședință al județul Maramureș, Baia Mare, și comuna Vișeu de Jos au ieșit din carantină zonală, în urma unei decizii comunicate oficial de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 

În municipiul Baia Mare incidența cumulată (cazuri noi în ultimele 14 zile) este acum de 3,97/1.000 de locuitori (orașul a intrat în carantină zonală în 11 noiembrie 2020, când incidența cumulată era de 6,47, iar în 25 noiembrie, carantina zonală a fost prelungită cu încă 7 zile). În comuna Vișeu de Jos, acum incidența cumulată este de 2,57/1.000 de locuitori.

 

Ridicarea măsurii de carantină zonală se face în baza analizei situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică (Maramureș, în cazul de față), avizată favorabil de Institutul Național de Sănătate Publică și consemnată prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

La nivelul județului Maramureș, rata de incidență cumulată este acum de 2,68/1.000 de locuitori. Miercuri, 2 decembrie 2020, s-au înregistrat 69 de noi cazuri de infectare și 6 noi decese, județul depășind, de la începutul pandemiei, pragul de 300 de decese ale unor persoane infectate cu COVID-19 (s-au înregistrat 304 decese și 8.717 persoane infectate până astăzi).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here