OFICIAL – Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC a obținut statutul de utilitate publică

0
544

FURNIZOR DE SERVICII SOCIALE. Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, acreditată ca furnizor de servicii sociale pentru o gamă variată de beneficiari (copii, tineri, părinți, persoane cu dizabilități, persoanelor vârstnice), a obținut statutul de utilitate publică, actul normativ fiind adoptat în şedinţa Guvernului României din 7 septembrie 2022.

 

Organizația neguvernamentală a fost înființată pe 13 noiembrie 1995, este prezidată de Florian Sălăjeanu și activează în domeniul serviciilor sociale dezvoltând activități care vin în sprijinul grupurilor vulnerabile. ASSOC derulează activităţi de interes public și în domeniul ocupării și de economie socială, fiind un promotor al economiei sociale încă din anul 2010, când s-au înființat primele întreprinderi sociale. Începând din anul 2015, Asociația ASSOC a înființat 72 de structuri antreprenoriale, care au generat peste 300 de locuri de muncă pentru persoane vulnerabile.

Persoanele aflate în grija Asociației ASSOC beneficiază de servicii de informare, îndrumare, suport, îngrijire și supraveghere, suport emoțional și consiliere psihologică pentru copii și familie, terapie ocupațională, recuperare, socializare și petrecere a timpului liber, consiliere socială pentru părinți, suport material.

 

Prin serviciile acordate, Asociația ASSOC a contribuit la creşterea calităţii vieţii beneficiarilor, construirea unei echipe de profesionişti care colaborează cu specialişti din domenii conexe pentru asigurarea unei intervenţii eficiente, crearea unui model de bună practică în cazul serviciilor oferite prin cantina socială, dar şi în cazul serviciilor pentru adulţi cu dizabilități, persoane vârstnice, pentru copii și tineri, finalizarea unor colaborări pentru dezvoltarea și susținerea propriilor servicii sociale, cât și a partenerilor din județele Maramureș, Sălaj și Suceava și susţinerea persoanelor/familiilor cu venituri reduse pentru a se reintegra în societate.

 

* Foto: @ASSOCATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here