OFICIAL – Alți trei sportivi de la echipa de rugby Știința Baia Mare depistați pozitiv la testele recoltate în a opta zi de la întoarcerea din Africa de Sud

0
1439

OMICRON. Lotul celor 28 de sportivi și oficiali ai clubului de rugby Știința Baia Mare a fost retestat în a opta zi de la întoarcerea din Africa de Sud. Trei dintre probele de control recoltate de angajații Direcției de Sănătate Publică Maramureș au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2, aceste probe urmând să fie trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare „Cantacuzino”.

 

Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân în continuare în izolare, fiind deja transferați la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, acolo unde se află izolat și primul sportiv depistat pozitiv (rezultatul parțial al acestuia, comunicat aseară de reprezentanții Ministerului Sănătății, este că infectarea sa este cu tulpina Omicron, depistată prima oară în Africa de Sud – rezultatul final urmează să fie comunicat). Starea de sănătate a sportivilor este bună, fiind asimptomatici. Toți sportivii sunt vaccinați anti-COVID-19.

 

Ceilalți 24 de sportivi și oficiali ai echipei Știința Baia Mare, a căror teste au avut rezultate negative vor ieși din izolare în a 10-a zi de carantină, a precizat Dan Bucă, reprezentant al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here