OFICIAL – Air Connect amână operarea cursei regulate Baia Mare – București până în 26 martie 2023: data de începere inițială era 17 octombrie 2022

0
627

AMÂNARE. Noua companie aeriană românescă Air Connect a anunțat amânarea cursei regulate Baia Mare – București până în 26 martie 2023, după ce luna trecută a anunțat că va începe din 17 octombrie 2022 operarea celor două curse săptămânale dus-întors pe ruta de mai sus. Cauza amânării cu 5 luni a curselor dintre aeroporturile din Maramureș și București a fost explicată de companie prin „întârzierea livrării celui de-al doilea avion”, precum și decalaje în privința pregătirilor operaționale pentru zbor.

 

Persoanele care au achiziționat deja bilete de avion pentru perioada 17 octombrie 2022 – 25 martie 2023 (bilete pe ruta București – Baia Mare / Baia Mare – București au fost puse în vânzare la prețuri de 30-40 de euro), pot opta pentru modificarea gratuită a biletelor pentru altă dată de zbor sau pentru rambursarea contravalorii biletelor de avion și, ca bonificație, vor primi un bilet gratuit pentru un zbor operat de AirConnect (în acest caz, rezervarea trebuie făcută până pe 15 ianuarie 2023).

 

Air Connect a anunțat că programata cursă București – Baia Mare și retur se va face de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, cu aeronave de tip ATR 72-600, cu 68 locuri.

 

Cursa de luni este programată cu plecare de la ora 9.40 de pe Aeroportul Otopeni și aterizare la ora 11.00 pe Aeroportul Internațional Maramureș, iar cursa retur decolează la ora 11.30 de pe aeroportul maramureșean și aterizează pe aeroportul din București la ora 12.50.

 

Cursa de vineri este programată cu plecare de la ora 18.40 de pe Aeroportul Otopeni și aterizare la ora 20.00 pe Aeroportul Internațional Maramureș, iar cursa retur decolează la ora 20.30 de pe aeroportul maramureșean și aterizează pe aeroportul din București la ora 21.50.

 

Conducerea executivă a AirConnect este reprezentată de Dorin Ivaşcu – preşedinte al Consiliului de Administraţie, Tudor Constantinescu – director general şi Florin Necula – director operaţional. Air Connect este administrat prin firma Air Connect Aviation Grup SA, controlată (în urma schimbărilor de acționariat de săptămâna trecută) de 7 investitori, 6 dintre ei deținând câte 15,38% din acțiunile societății, iar unul (Adrian Sârbu, prin Spark Capital System) – 7,69%: târgumureșeanul Cosmin Adrian Pop (antreprenor specializat în principal în dezvoltări imobiliare), Florin Necula (fost director tehnic la Tarom), Gheorghe Alexandru Mărginean (vicepreşedinte al agenţiei de turism Karpaten – prin firma Karpaten Outgoing SRL), Dorin Ivașcu (fost director Tarom – prin firma Regional Air Suport SRL), precum și recent cooptații în acționariat Tudor Zamfir Constantinescu (fost director comercial la compania aviatică Blue Air); suceveanul Alin Crețu (director executiv la Sky Cargo Express) și Adrian Sârbu (prin firma Spark Capital Systems SRL) – Domnița Iulia Muntean s-a retras din societate.

 

* Foto: @AirConnect

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here