OFICIAL – 7,6 milioane de lei pentru finalizarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Maramureș

0
258

FINANCIAR. În acest an, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va aloca 7,6 milioane de lei pentru finalizarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) Maramureș.

 

Alocarea financiară a fost deja legiferată, prin Hotărâre de Guvern adoptată miercuri, 8 mai, sursa de finanțare fiind bugetul de stat (7,1 milioane de lei din credite de angajament și 500.000 de lei din credite bugetare). Conform oficilialor MADR, UCCG Maramureș (care cuprinde 20 de puncte de lansare a rachetelor antigrindină) poate să acopere și județul Bistrița-Năsăud.

 

Programul urmăreşte extinderea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, pentru a asigura protecţia populaţiei şi a economiei împotriva efectelor şi pagubelor provocate de căderile de grindină şi a secetei severe. Oficialii MADR au precizat că doar fenomenele meteo extreme din ultima perioadă au afectat aproape 7.000 de hectare de terenuri agricole.

 

Conform proiectului, la finalul anului 2019 se va ajunge la o suprafață protejată de 1,2 milioane de hectare – la începerea campaniei agricole din acest an, suprafața protejată era de 870 de hectare de teren agricol.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here