OBIECTIV: LIGA I – Golgheterul Ligii a II-a, maramureșeanul Marius Coman, greu de ținut și de adversari și de conducerea clubului din Recea

0
723

GOLGHETER LIGA A II-A. În sezonul regular, Fotbal Comuna Recea a încheiat pe locul 14, cu 23 de puncte, cu 6 vitorii, 5 egaluri și 8 înfrângeri în cele 19 meciuri disputate și un golaveraj 29-29. Din cele 29 de goluri înscrise, 10 l-au avut ca autor pe vârful Marius Cătălin Coman (24 de ani) – era pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, după Cătălin Hlistei (Rapid București) și Ovidiu Herea (Metaloglobus București).

 

Intrată în Grupa A play-out, Recea a disputat deja 4 partide (2 câștigate, 2 pierdute) și este pe locul 4 (din cele 7 echipe din grupă), cu 29 de puncte (în grupe s-a intrat cu punctele adunate în sezonul regular) și un golaveraj de 10-6 (Coman înscriind jumătate din golurile echipei în play-out). Astfel că acum Coman conduce în clasamentul general al golgheterilor din Liga a II-a, cu 15 goluri – este urmat de Herea (Metaloglobus) cu 13 goluri, Hlistei (Rapid) cu 12 goluri și Adrian Bălan (U. Craiova) cu 11 goluri.

 

Practic, vârful Coman a înscris în această ediție de campionat 15 goluri în cele 23 de partide disputate de echipa maramureșeană, iar procentual a marcat 38,46% din golurile marcate de Fotbal Comuna Recea. Privind spre viitorul apropiat, situația lui Coman, un jucător născut în Vișeu de Sus, la 31 iulie 1996, nu este una generatoare de liniște în clubul maramureșean, el fiind jucătorul U. Cluj (din iulie 2018, când CFR, care l-a transferat de la Academica Clinceni, a renunțat la el).

 

Inițial, U. Cluj l-a împrumutat la CSM Reșița, timp de un an, iar la expirarea împrumutului, în august 2020, l-a împrumutat la Fotbal Comuna Recea. Vestea bună pentru maramureșeni este că din vară Coman devine jucător liber de contrat (a precizat deja că U. Cluj este “un capitol încheiat” pentru el), vestea proastă e că deja este în vizorul unor cluburi interesate de vârful care a marcat deja 15 goluri în Liga a II-a și, cel puțin în acest moment, Fotbal Comuna Recea nu are forța financiară necesară (deja nici credibilitatea, în acest moment jucătorii sunt neplătiți de 4 luni) pentru a-l convinge să semneze un contract de transfer.

 

Coman a fost la un pas de transfer și în pauza competițională, în ianuarie 2021 Petrolul Ploiești De altfel, din ultimele sale declarații se desprind două obiective personale pe care Coman și le-a fixat: să înscrie cât mai multe goluri și… să ajungă (din nou) în Liga I – ar fi o reîntoarcere, Coman având chiar un titlu de campion al României, cu CFR Cluj în sezonul 2017-2018, însă în acel sezon a fost puțin utilizat, doar în 4 partide, nereușind să înscrie, iar la finalul sezonului clujenii nu i-au reînnoit contractul). În cel mai recent meci al echipei din Recea, Coman a ieșit accidentat (în min. 54).

 

* Foto: @ ACS Fotbal Comuna Recea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here