OBIECTIV ÎNDEPLINIT – Minaur Baia Mare a promovat în Liga a II-a, după ce a învins cu 4-1 CS Hunedoara: a treia oară a fost cu noroc

2
1465

FOTBAL – PROMOVARE. Miercuri, 8 iunie 2022, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci retur al finalei barajului de promovare în Liga a II-a, Minaur Baia Mare a câștigat clar, cu 4-1 (3-1), partida cu CS Hunedoara. În meciul tur, la Hunedoara, CS Hunedoara s-a impus cu 2-1 (1-1), în urma dublei manșe echipa băimăreană promovând în a doua ligă valorică. Acesta a fost al treilea sezon consecutiv în care Minaur a încercat promovarea în Liga a II-a.

 

Băimărenii, învinși în tur printr-un gol primit în min. 89, trebuiau să câștige la două goluri diferență pentru a tranșa promovarea în favoarea sa. Ca și suporterii băimăreni, prezenți în număr de circa 40 la meciul tur, și Asociația Suporterilor Corviniști au organizat deplasarea la Baia Mare (costul/suporter: 40 lei). În replică, pentru o mai bună susținere din partea publicului, clubul gazdă a oferit suporterilor intrarea gratuită la meciul retur (decizia a avut rezultat: au fost circa 9.000 de spectatori).

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu următorul 11: Băilă – Jucan, Lazăr, Mondragon, Simion – Donca, Gneba, Ciocan – Văsălie, Stănescu, Stanciu (cpt.). După un început ezitant, în care oaspeții au avut două mari ocazii de gol chiar în debutul partidei, prin Arnăutu (în min. 5, puțin pe lângă, și min. 7, bară cu poarta goală în urma unei pase a căpitanului Herghelegiu), băimărenii încep să preseze, dominând jocul, ofensiva concretizându-se în min. 25, când Sergiu Ciocan deschide scorul, cu capul, de la 9 metri de poartă din poziție centrală, în urma unei centrări liftate a lui Donca (cu exteriorul). Gol imparabil, lângă bara din stânga lui Lefter.

 

După doar 5 minute, Minaur se desprinde pe tabela de marcaj, același Sergiu Ciocan marcând după o pasă a lui Stănescu (tot cu exteriorul) și o acțiune personală: șut cu stângul din colțul careului de 16 metri, cu efect, lângă bara din dreapta lui Lefter. 2-0 după o jumătate de oră. Oaspeții reușesc să reducă din handicap, refăcând scorul din tur: a înscris pentru 2-1, în min. 37, fundașul central brazilian Jairo (cel care și-a marcat autogolul în meciul tur), complet nemarcat de la 6 metri, central, a reluat cu capul centrarea de la Herghelegiu. Imparabil pentru Băilă.

 

Antrenorul hunedorenilor, Florin Maxim, forțează și îi introduce în teren în min. 39 pe Alexandru Mogoș și Laurențiu Buș (în locul lui Bedea și Trășcan). Însă cei care marchează în ultimele secunde ale prelungirilor primei reprize sunt tot băimărenii, Jhon Steven Mondragón Dosman (fundașul central columbian, format la clubul spaniol de primă ligă Osasuna și adus în ianuarie 2022 de la FC Buzău, a fost poate cel mai bun jucător de pe teren) reluând în poartă o centrare a aceluiași Donca (foarte bun jocul coordonatorului gazdelor).

 

În cea de-a doua parte a meciului, am otrăvit fântânile, am pârjolit grânele și… ne-a ieșit. Minaur a gestionat bine finalul (uneori cu noroc, în min. 90, Buș a ratat singur cu Băilă din 6 metri, portarul băimărenilor agățând mingea in extremis – parcă prea repede s-au retras în apărare, dar scopul scuză mijloacele) și chiar a dat lovitura în minutele de prelungiri, Patrick Petre a pătruns în careu pe extrema stângă, a fost agățat de un fundaș al oaspeților și arbitrul ieșean Vlad Baban a dictat penalty. Căpitanul Ciprian Stanciu a executat impecabil, în dreapta, pe colț, și tânărul Lefter a scos mingea pentru a patra oară din poartă.

 

Minaur Baia Mare – CS Hunedoara: (3-1), au marcat Sergiu Ciocan (min. 25, min. 30), Jhon Mondragon (min. 45+2), Ciprian Stanciu (90+4, 11 metri) / Rodriguez Jairo (min. 37). Și Minaur Baia Mare se califică în Liga a II-a, reușind să răstoarne pronosticurile și să elimine singura echipă neînvinsă până astăzi în acest sezon de Liga a III-a.

 

* Foto: @gsp.ro

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here