OBIECTIV ÎNDEPLINIT: CALIFICARE – Explorări Baia Mare s-a calificat în sferturile Cupei României: înfrângere la Constanța, după un meci de aproape două ore

0
226

CUPA ROMÂNIEI – VOLEI MASCULIN. Duminică, 4 noiembrie 2022, în meci retur pentru faza I a Cupei României la volei masculin, CSM Constanța a câștigat, cu 3-2 (25-21, 20-25, 16-25, 25-23, 15-8), partida cu CSM Știința Explorări Baia Mare. Băimărenii s-au calificat în faza următoare a competiției, sferturi de finală, cu scorul cumulat 5-4 (3-1 în meciul tur, de la Baia Mare).

 

Un meci maraton de o oră și 54 de minute, cu răsturnări de scor și cu o calificare a echipei băimărene, care a avut ca obiectiv câștigarea a două seturi, pentru a merge mai departe în faza sferturilor de finală. Deși veneau după doar mai puțin de o zi de la disputarea meciului din campionat, cu Rapid, la București, băimărenii s-au mobilizat exemplar și au forțat calificarea încă din primul set.

 

La jumătatea acestuia, gazdele (care au învins Explorări în meciul direct din campionat, la Baia Mare, cu 3-0) conduceau cu 13-11. Până la urmă, constățenii s-au impus pe final, după 27 de minute (a fost cel mai lung set din cele 5 ale meciului), cu 25-21. Următoarele două seturi le-a aparținut în totalitate oaspeților, băimărenii câștigându-le la 20 și la 16, și obținând calificarea după primele 3 seturi. După aceea s-a jucat doar pentru statistică, gazdele, care sunt dependente de un singur jucător, Druță, reușind să se impună la 23 și în setul decisiv la 8.

 

Oaspeții au fost net mai puternici pe faza de atac și au făcut mai puține erori neforțare (câștigând mai multe puncte decât învingătorii), dar gazdele s-au impus datorită blocajului și serviciului. Iată principalii parametri tehnici: atacuri decisive 56 vs. 63, blocaj decisiv 9 vs. 7, serviciu decisiv 10 vs. 3, greșeala adversarului 29 vs. 33.

 

Pentru Explorări au punctat: Tarța (18 puncte), Cheagă (16 puncte), Silvășan-Pașca (14 puncte), Dragomir (9 puncte), Taboada (7 puncte), Aldea (5 puncte), Badea (3 puncte) și Hepburn (1 punct). De la gazde s-au remarcat Druță (29 de puncte), Vidoni (18 puncte) și Darlaczi (12 puncte).

 

În faza I a competiției participă 8 echipe, din care în faza a II-a se califică 4 (meciuri eliminatorii tur-retur). Primele 4 din ediția trecută a campionatului sunt calificate direct în faza a II-a (sferturi de finală). În sferturile de finală ale Cupei României, Știința Explorări va întâlni Steaua București, celelalte meciuri fiind SCM Zalău – CS Dinamo, CS ”U” Cluj – CSM Arcada Galaţi şi SCM ”U” Craiova – Unirea Dej.  Următorul meci al băimărenilor, în campionat, la Baia Mare, în 10 decembrie 2022, tot cu CSA Steaua București.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here