O NOUĂ AMENDĂ PENTRU IRESPONSABILI – Primăria Baia Mare, amendată cu încă 40.000 de lei pentru depozitarea ilegală a deșeurilor lângă râul Săsar

3
1302

CRIZA GUNOIULUI – AMENDĂ. Decizia primarului Cătălin Cherecheș de a dispune angajaților Primăriei Baia Mare și firmelor contractante să încalce legea aruncând gunoiul menajer pe malul râului Săsar a costat 90.000 de lei, bani care vor fi plătiți din buzunarul băimărenilor, adică din bugetul local al municipiului.

 

După ce Garda de Mediu Maramureș a amendat Primăria Baia Mare cu 50.000 de lei pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer pe malul râului Săsar, și inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș au amendat Primăria Baia Mare cu 40.000 lei, pentru că a depozitat ilegal deșeurile.

 

Anterior acestei operațiuni ilegale, comise premeditat și cu continuitate (și acum se depozitează deșeurile menajere, la fel de ilegal, lângă râul Săsar), Primăria Baia Mare a obținut de la SGA Maramureș un Aviz necesar pentru realizarea unui Centru de gestionare a deșeurilor, însă Primăria “nu avea dreptul să depoziteze deșeurile pe acel amplasament înainte de finalizarea lucrărilor prevăzute în aviz, recepționarea acestora și obținerea Autorizației de gospodărire a apelor”, a precizat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

 

Prin urmare, Primăria Baia Mare a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 40.000 de lei și cu avertisment. Totodată, inspectorii SGA Maramureș (la fel și inspectorii Gărzii de Mediu Maramureș) au dispus dezafectarea depozitului ilegal de deșeuri până la data de 25 ianuarie 2022.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. cum se scrie si mai sus, de ce trebuie sa platim tot noi amenzi??? de ce nu se dau personal pe numele consilierilor si a primarului aceste amenzi, ei sunt responsabili, nu tot noi cetatenii de rand ….

  2. De ce DNA nu intervine in acest scandal al deșeurilor menajere si in modul în care se cheltuiește banul public în Baia Mare. Primarul și acoliții lui ,consilierii, sunt deasupra legii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here