NUMIRE – Noul comandant al Batalionului Artilerie Antitanc Maramureș, veteran al teatrelor de operații: de 4 ori în Afganistan și în Bosnia Herțegovina

0
3430
Lt-col. Vasile Marcel Dreghici

COMANDANT. Începând de la finalul lunii octombrie 2021, unitatea militară de artilerie din Baia Mare (denumirea oficială este Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureș) are un nou comandant: locotenent-colonel Vasile Marcel Dreghici. Acesta l-a înlocuit la comanda batalionului din Baia Mare pe locotenent-colonel Ioan Alexandru Orban, care a condus unitatea în perioada martie 2019 – octombrie 2021 (anterior lui Orban, la comanda unității a fost locotenent-colonel Dănuţ Gabriel Dănilă, ambii în foto mic dreapta).

 

Noul șef al unității militare de artilerie din Baia Mare, absolvent de master de conducere la Universitatea Naţională de Apărare (2019), este un veteran al teatrelor de operaţii, participând la patru misiuni internaţionale, una în Bosnia Herţegovina şi trei în Afganistan.

 

Lt. col. Marcel Dreghici este fost şef Birou Informaţii la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, fost şef Birou Sincronizare operaţii din Componenta Operaţională Terestră a Statului Major al Forţelor Terestre, fost şef al Informaţiilor la comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” și fost comandant al Batalionului 341 Infanterie Constanţa (supranumiți ,,Rechinii Albi”).

 

Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureş s-a constituit în anul 1968, în urmă cu 53 de ani, și de la finalul lunii octombrie 2021 a trecut din subordinea Regimentului 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania” (comandat de locotenent-colonel Francisc Ștefan Bara) în structura de forțe a Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” (comandată de colonel Cornel Traian Scurt).

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here