NUMIRE – DIICOT Maramureș are, din nou, un șef numit în baza concursului: mandat de 3 ani pentru noul procuror șef

0
1511

DECIZIE. Începând de astăzi, 5 octombrie 2022, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Maramureș are, din nou, un șef numit (în baza concursului): procurorul Florin Doru Tohătan. Numirea a fost certificată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și este pe o perioadă de 3 ani (până la 5 octombrie 2025).

 

Tohătan conducea cu titlu interimar (delagare) Biroul Teritorial Maramureș al DIICOT din 17 iulie 2022, după încheierea mandatului de procuror șef al lui Cristian Ioan Dragotă (acesta nu mai putea fi prelungit, un magistrat putând fi numit într-o funcție de conducere pe cel mult o perioadă de două mandate de câte 3 ani – procurorul Dragotă era la conducerea DIICOT Maramureș în aprilie 2016, când a înlocuit-o pe procurorul Delia Adomnicăi).

 

Florin Doru Tohătan este procuror de peste 10 ani (a intrat în magistratură în februarie 2012, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare). În perioada mai 2017 – 28 februarie 2018 a fost procuror şef al Secţiei Urmărire Penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, apoi fiind numit procuror DIICOT.

 

DIICOT Maramureș este unul din cele 26 de birouri teritoriale din organigrama structurii centrale a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, fiind în subordinea directă a Serviciului Teritorial Cluj. DIICOT Maramureș are în componență 3 procurori (Delia Adomnicăi, Cristian Dragotă și Florin Tohătan), toți îndeplinind de-a lungul timpul funcția de procuror șef.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here