NU CEDEAZĂ – Primarul Cherecheș încearcă pentru a 5-a oară să-i determine pe aleșii locali să aprobe majorarea tarifelor la deszăpezire, serviciu plătit cel mai scump din România firmei finului său

3
1124
Marcel Zoicaș și Cătălin Cherecheș

LUPTA PENTRU ÎNDESTULARE. Deși Consiliul Local Baia Mare a respins de 4 ori (!!!), de două ori chiar în această lună, proiectul de hotărâre inițiat de primarul municipiului, Cătălin Cherecheș, care viza majorarea tarifelor pentru deszăpezire în Baia Mare, considerentul principal constând în faptul că Baia Mare plătește oricum cel mai mare tarif din țară firmei Construrom, controlată de finul primarului Cherecheș, Vasile Marcel Zoicaș, edilul nu cedează.

 

Perseverent, marți, 29 noiembrie 2022, primarul Cherecheș a convocat din nou Consiliul Local și a introdus pe ordinea de zi proiectul care prevede majorarea de la 490 lei/ora de deszăpezire la 614,09 lei/ora de deszăpezire.

 

Pentru comparație, Baia Sprie plătește în acest moment 200 lei/ora de deszăpezire, iar Consiliul Județean plătește 345 lei/ora de deszăpezire, iar în Brașov (unde chiar ninge, comparativ cu Baia Mare) se plătește (începând din această iarnă, după majorare) 232,78 lei/ora de deszăpezire (acesta este tariful maxim).

 

Tot pentru comparație, în acest moment, Baia Mare plătește 114,24 lei/ora de staționare/utilaj, Bacău plătește 48,99 lei, iar Brașov plătește 43,95 lei (toate sumele includ TVA și la ultimele două orașe sunt sumele din acest an, după aplicarea majorărilor motivate prin creșteri de preț).

 

Vă reamintim că în iarna trecută, Primăria Baia Mare a plătit firmei Construrom pentru deszăpezire o sumă exorbitantă: peste 8,40 milioane de lei (exact: 8.409.280,61 lei). Subliniere 1: este vorba de suma plătită efectiv (bani virați în contul firmei, pentru care 2mnews deține documente oficiale justificative).

 

Suma plătită în iarna trecută de administrația din Baia Mare firmei de deszăpezire este de 4,5 ori mai mare decât cea plătită de un oraș mai mare în care a nins fix-fix la fel (și care a fost deszăpezit la standarde net superioare celor din Baia Mare), respectiv Târgu Mureș, unde acest serviciu a fost plătit cu 1,87 milioane de lei (exact: 1.871.000 lei) – la fel, 2mnews deține documente oficiale justificative ale sumei.

 

Serviciul de deszăpezire din municipiul Baia Mare este contractat în baza unui acord economic semnat în 4 decembrie 2018 între Primăria controlată de Cătălin Cherecheș și firma finului său, Marcel Zoicaș (Construrom).

 

Dacă doriți să aflați cum au votat consilierii locali la precedenta tentativă eșuată, cea din 16 noiembrie 2022, aveți detalii AICI. Ca de fiecare dată, 2mnews va face public modul în care vor vota în 29 noiembrie 2022 consilierii locali din Baia Mare, la cea de-a 5-a tentativă a primarului de a se aproba majorarea tarifelor la deszăpezire în contextul în care oricum plătim cea mai scumpă deszăpezire din România.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. A 5-a oară trece. După ce consilierii au respins de 4 ori solicitările de majorare a tarifelor de dezăpezire care sunt cele mai mari din țară ( fiind un război la baionetă de fiecare dată )se pare că primarul a reușit sa convingă anumiți consilieri de utilitatea pe persoană fizică a majorărilor.
    Să reamintim că la ultima încercare au votat consilieri din toate partidele înafară de cei din USR, au greșit doar la un singur vot manevra, cu siguranță nu se mai repetă…
    Mai trăim cu speranța ca rușinea unui sifon total dat tuturor băimărenilor să provoace un minim de decență.

  2. O să îi treacă acum, că deja i-a arvunit pe peneliști. Unul sau doi dintre PNL o să voteze pentru. A dat în schimb titlul de cetățean de onoare pentru ambasadorul fost pesedist actual penelist Mihalache, care e nașul lui Bogdan Ionel și care trebuia să vină la Baia Mare să îi fie naș și la copilul lui Bogdan Ionel. Așa mi-e de scârbă de scârbele astea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here