NOU CONSILIER JUDEȚEAN – „La ofertă”, de pe lista supleanților: PMP atacă administrația maramureșeană cu generalul (r) Gheorghe Ion Pop Rapidu’

2
2007
Gheorghe Ion Pop

MODIFICARE DE COMPONENȚĂ. Pentru că îi obligă legea (observându-le reacțiile și analizându-le de mult timp strategia decidenților de la cârma filialei județene, cred că doar pentru asta), PMP Maramureș o va înlocui în Consiliul Județean (CJ) Maramureș pe Mihaela Simona Cremene (50 de ani), condamnată la 2 ani și jumătate închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, cu generalul de brigadă în rezervă Gheorghe Ion Pop, zis Rapidu’ (65 de ani).

 

PMP Maramureș (care nu mai există, îi putem spune simplu și mult mai corect PSD 2 Maramureș, pentru că a fost transformat oficial într-un apendice social-democrat de președintele Lucian Ioan Titus Morar, primarul din Ulmeni, care a anunțat deja că trece cu toți acoliții săi, aleși locali din județ, în PSD, imediat ce legea le va permite, adică în pre-campania electorală din 2024) a procedat pe lege în acest caz, adică îl va desemna ca înlocuitor al condamnatei Cremene pe cel care urma pe lista supleanților.

 

Pentru că e extrem de greu de crezut că cineva știa că fostul milițian Rapidu’, un alt special trecut în rezervă în anul 2014, la vârsta de 56 de ani, ostenit de atâta muncă, este membru PMP, facem încadrarea în timp: a intrat în partid la… alegerile din 2020, în speranța că va prinde un loc de consilier județean (a fost pe locul 7 pe lista PMP, însă locul 1 a fost ocupat de Morar, care, era logic, s-a retras pentru funcția de primar în Ulmeni, implicit ar fi acces în CJ încă din 2020 dacă PMP ar fi câștigat 6 locuri în forul deliberativ al județului, însă, câștigând doar 5, a rămas primul pe lista supleanților). Oricum, iată, obiectivul a fost realizat, e drept, la circa 2 ani de la finalizarea acelui alt nereușit (pentru cetățeni) exercițiu electoral.

 

Decizia partidului (PMP) deja i-a fost comunicată lui Pop Rapidu’, de secretarul general adjunct al filialei Maramureș, consilierul județean Dorin Cozma, acesta cerându-i să-și pregătească documentele, urmând ca după ședința de partid de săptămâna viitoare acestea să fie înaintate Consiliului Județean.

 

Cine este Pop Rapidu

 

Pop Rapidu’ este un alt fost milițian căruia îi este rușine că a fost milițian, mistificând acest adevăr în CV-ul personal, în care susține că a fost doar polițist, într-o perioadă (comunism) când în România nu existau polițiști. Doar milițieni. Originar din satul Slătioara (com. Strâmtura), Ion Pop și-a început studiile cu școala generală din sat și a continuat cu Școala Profesională de 2 ani cu profil minier din Baia Mare, angajându-se initial la Flotaţia Centrală din Tăuţii de Sus ca operator-preparator, iar apoi, 2 ani ca minier în subteran la Mina Baia Borșa (în această perioadă a fost boxer la Baia Mare și Baia Borșa).

 

Apoi a făcut Şcoala militară de ofiţeri activi a Ministerului de Interne, la arma Miliţie, la absolvire fiind repartizat la Poliția Transporturi pentru Regionala de Căi Ferate, inițial în zona Capitalei, apoi în Maramureș, unde a lucrat până după evenimentele din decembrie 1989, când a fost transferat la Poliția Judiciară și până în 1994 a ocupat funcția de adjunct la Poliția Baia Mare, iar apoi la inspectoratul județean.

 

În perioada 1999-2001, Pop a fost șeful Poliției Baia Mare, iar în 2005 a trecut la Poliția de Frontieră, unde a condus polițiile de frontieră din Satu Mare, apoi Rădăuți, iar apoi Sighetu Marmației. Timp de 11 luni (în perioada 2009-2010) a fost director de management la IGPR, apoi șef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş, de unde a trecut în rezervă în 19 octombrie 2013 (cu gradul echivalat de colonel), pentru a fi preluat de primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, în funcția de director general la societatea de transport public în comun Urbis.

 

În 1 decembrie 2014 a fost ridicat în gradul de general de brigadă (în rezervă), prin decretul președintelui României (pe atunci, Traian Băsescu, mentorul PMP).

 

După ejectarea din Urbis, în vara anului 2020, Pop, un personaj avid în dorința de a capta atenția publică, a devenit vicepreședinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din cadrul MAI „Pintea Viteazu” filiala Maramureș, iar în paralel a încercat (și, iată!, a reușit) să (re)pătrundă în atenția publică prin politică, respectiv prin PMP, singurul partid (deocamdată) din CJ Maramureș care a avut pe listă un infractor condamnat de instanță (și care, mai mult, și-a recunoscut infracțiunile săvârșite).

 

Sinteză: Pop Rapidu’ (65 de ani), sânge proaspăt infuzat de PMP-ul lui Morar în forul deliberativ al județului Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Cine ia decizii pentru Maramures! Mi-e scarba! Si atunci sa ne mai miram ca in Maramures sunt printre cele mai mici salarii din tara? Ca nu avem o groapa de gunoi functionala? Ca nu avem un parc industrial? Ca varsta la care se moare este mica? Ca…Ca…Ca…Sa ne miram ca acest afemeiat *vezi cazul Dindiligan* este din nou la borcanul cu miere?! Dracu sa va ia de generali de carton, ce sunteti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here