NOTA DE PLATĂ – În septembrie și octombrie, reparațiile străzilor din Baia Mare aduc încă 2 milioane de lei asocierii ARL Cluj & Zoicaș & Baltă

0
212

INFRASTRUCTURĂ. În perioada 4 septembrie – 31 octombrie, din contractul referitor la gestiunea întreținerea, reparațiile străzilor din Baia Mare, asocierea de firme Antrepriza Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA  (societate deținută de austriecii de la Strabag) – Construrom SA – Nord Vest Infrastructură  și Servicii SRL va încasa încă 2 milioane de lei.

 

Aceasta este cea de-a patra plată pe care o face municipalitatea din 6 martie 2018 încoace, după semnarea acordului-cadru dintre primarul Cătălin Cherecheș și reprezentații asocierii (Dan Lucian Mihalca – ARL Cluj, Marcel Zoicaș – Construrom și Ionuț Baltă – Nord Vest Infrastructură și Servicii).

 

În cele opt luni de contract de asfaltare, plombări, întreținere a străzilor cu municipalitatea Baia Mare, asocierea de firme va însuma plăți de 15 milioane de lei (echivalentul a peste 3,2 milioane de euro), cu o medie de peste 1,8 milioane de lei pe lună.

 

Valoarea exactă a contractului, care se întinde până în martie 2020, nu s-a pronunțat, acesta fiind unul vast, „de 30, chiar 40 de milioane de euro”, după cum a spus, la semnarea contractului, primarul Cherecheș – estimarea maximă a beneficiarului (municipiul Baia Mare) fiind inițial, la licitația din vara anului trecut, de 70 de milioane de lei + TVA.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ