NORMALITATE – Consiliul Județean Maramureș modernizează și reabilitează școlile speciale din județ

0
285

INVESTIȚII ÎN ȘCOLI. În ședința de vineri, 12 noiembrie 2021, a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au adoptat mai multe hotărâri privind realizarea de investiții importante pentru Maramureș. Proiectele cu finanțare prin Administrația Fondului de Mediu reprezintă investiții importante pentru executivul CJ Maramureș. În acest sens, au fost adoptate hotărârile prin care Consiliul Județean Maramureș va participa la „Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice” în care își desfășoară activitatea Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Vișeu de Sus, Casa de tip Familial Coșbuc din Sighetu Marmației și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Baia Mare.

 

Aceste proiecte au o valoare totală de 11 milioane de lei, iar scopul realizării acestora este de a asigura un nivel de confort microclimatic în spațiile în care își desfășoară activitatea copiii, personalul didactic și administrativ din cadrul celor trei centre. În ceea ce privește reabilitarea și modernizarea a celorlaltor școli de educație incluzivă de la nivelul județului Maramureș, acestea vor fi depuse spre finanțare prin Programul Operațional Regional (POR).

 

Un alt proiect important votat astăzi de către forul județean îl reprezintă depunerea spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) a proiectului în valoare de 4,1 milioane de lei, pentru asigurarea securității sanitare în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Maramureș.

 

Practic, prin acest proiect se vor asigura materialele sanitare de protecție la nivel individual, respectiv măști de protecție și dezinfectant pentru un număr de 30.504 de elevi și 3.921 cadre didactice și personal non-didactic din Maramureș, dotarea unui număr de 119 școli cu dispensere pentru dezinfectanți pentru mâini la intrările principale în școală și asigurarea dezinfectantului și a săpunului lichid pentru o perioadă de 82 de zile, dotarea a 1.612 săli de cursuri și a 223 săli profesorale cu sterilizatoare cu ultraviolet, dotarea unui număr de 882 grupuri sanitare cu dispenser săpun, dotarea a două unități de învățământ cu container sanitar mobil.

 

Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a declarat: “În ședința de astăzi a Consiliului Județean Maramureș am adoptat mai multe proiecte importante pentru maramureșeni, în special pentru protecția elevilor și a personalului care activează în școlile din Maramureș.

 

Prin resursele financiare pe care le vom obține de la Administrația fondului de Mediu, dar și cu bani europeni, reușim să modernizăm centrele școlare pentru educație incluzivă din Maramureș și, tot cu fonduri europene, dotăm unitățile de învățământ preuniversitar din județ cu materiale sanitare necesare, cu precădere în această perioadă de pandemie. Îmi doresc să protejăm cât mai bine copiii, pentru ca aceștia să își poată continua activitatea de învățare în condiții de siguranță pentru sănătatea lor.”

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here