NOAPTEA MUZEELOR – Expoziții, muzică contemporană și ghidaj cu indicii și ghicitori, la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

0
487

EVENIMENT. Ediția 2018 a Nopții Muzeelor are loc sâmbătă, 19 mai, iar la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» programul de vizitare este între orele 18 și 22 (intrarea ultimului vizitator se face la 21.30). Organizatorii evenimentului anunță că se pot vizita expoziția permanentă “Centrul Artistic Baia Mare. Repere Europene între tradiție și inovație”; expoziția temporară “INfinit, INcolor. Motivul antropomorf în grafica băimăreană”; ciclul de micro-expoziții “Lucrarea lunii” – mai 2018: “Simon Hollósy- Amurg (1918)” și “Capodopere ale picturii românești: Epaminonda Bucevschi, Dante (1874?)”.

 

De asemenea, începând cu ora 19.30 puteți audia „Nocturne Abstracte”, un moment muzical contemporan, compozitor Darie Nemeș Bota și interpretat alături de percuționistul Lucas Bran, care îmbină instrumentele convenționale cu cele tradiționale și neconvenționale din colecția etnologului, etnomuzicologului și compozitorului Iosif Herțea. O incantație nocturnă, o suită de simboluri, semnale și intervenții percutante ce pot exista independente de lumea reală doar în prezența întunericului: aici nu se vede, se ascultă.

 

Cu ocazia Nopții Muzeelor 2018, Muzeul Județean de Artă a încheiat o colaborare cu fondatorii Questo și pune la dispoziția vizitatorilor, prin intermediul aplicației, un tur interactiv al muzeului, construit ca un traseu ghidat de indicii și ghicitori. Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore și Google Play.

 

Reprezentanții Muzeului Județean de Artă subliniază faptul că evenimentul „Noaptea Muzeelor 2018” va avea program scurt, până la ora 22, datorită solidarizării instituției muzeale cu protestul inițiat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România: “Noaptea voastră, a comunității, să fie și noaptea noastră, a oamenilor din muzee”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here