„NOAPTEA CA HOŢII”, ep. III – Scandalul continuă în PNL: Noua „conducere” din Sighet a schimbat yala la sediul partidului, după modelul patentat de Dolha

0
398

LIBERALISM ÎNCHIS. Un nou fapt revoltător s-a petrecut la Sighetu Marmaţiei, un alt loc din Maramureş unde PNL nu mai reprezintă nimic din verticalitatea, decenţa şi respectul unui partid istoric. După numirea nocturnă a unei noi „conduceri interimare” şi a unui Birou Politic interimar agreat de noua COA Maramureş, care serveşte exclusiv intereselor imberbului „politician” Ionel Bogdan – cel impus de Bucureşti -, format doar din 10 persoane, „noii numiţi” la Baia Mare” au luat prima decizie importantă, menită să ridice credibilitatea filialei Sighet: au schimbat, tot peste noapte, yala de la sediul PNL.

 

Importanta decizie „politică” e similară cu interzicerea vechilor membri PNL „neagreaţi” de noua conducere numită nestatutar de a mai intra în incinta filialei sighetene. Cel puţin declarativ, PNL doreşte să recâştige încrederea oamenilor prin atragerea de noi simpatizanți către partid. Cu astfel de reacţii deplasate, însă, soarta PNL, cel puțin la nivelul municipiului Sighet, devine tot mai incertă.

 

Trist este faptul că toate acestea se întâmplă cu girul „Comisiei de Organizare a Alegerilor (COA)” a PNL Maramureş, care nu are în atribuţii dizolvarea organizaţiilor şi nici numirea unor noi conduceri. „Dizolvaţii” fără explicaţii consideră că dreptatea se află în mâna forurilor superioare, la nivel central, cărora le-au transmis toate aceste nereguli, păstrând speranţa că li se va face dreptate, măcar prin respectarea statutului.

 

Pentru că Statutul PNL spune, la articolul 32, că orice sancţiune/decizie intră în vigoare la momentul rămânerii definitive, ori în acest moment decizia de dizolvare a Biroului Politic Local, format din 59 de persoane, şi de demitere a preşedintelui interimar a fost contestată la Biroul Politic Central, care urmează să se pronunţe în cauză. Rămânem cu ochii pe… uşa închisă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here