NICIO SURPRIZĂ – Minaur, zdrobită la București de viitoarea campioană CSM București

1
420

LIGA I – HANDBAL FEMININ. Vineri, 24 martie 2023, la Centrul Sportiv Apollo din București, în meci contând pentru etapa 20-a a Ligii I handbal feminin, CSM București a învins, cu 32-24 (19-13), Minaur Baia Mare. Partida, arbitrată de cuplul Claudiu Ghesoiu din Ploiești & Ionuț Tița din București, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 1 (CSM București) și 7 (Minaur).

 

O partidă dezechilibrată, în care viitoarea campioană națională, echipă neînvinsă în campionat (are un singur egal și 18 victorii) și care s-a impus în toate ultimele 5 meciuri directe cu diferențe categorice (cea mai mică 4 goluri, cea mai mare… 16 goluri), a întâlnit o echipă de mijlocul clasamentului (Minaur), ieșită din formă, care a dezamăgit în această ediție.

 

Cu un atac care are o medie de 33 de goluri pe meci (față de 27 – Minaur), gazdele nu au avut nicio emoție în a se impune categoric, conducând de la un capăt la celălalt al partidei. În min. 18, după golul lui Omoregie, gazdele au pus pentru prima oară o diferență dublă pe tabela de marcaj: 10-5. La vestiare s-a intrat cu o diferență de doar 6 goluri, pentru că în ultimele 2 minute ale reprizei Minaur a marcat de 3 ori (Tănăsie – 2 și Ujkic) fără să primească gol: 19-13.

 

În repriza a doua, fără a da niciun moment impresia că forțează, CSM București a ajuns la 10 goluri diferență, 24-14 (min. 36, după golul lui Sudakova), și intră în a doua jumătate a reprizei secunde cu 9 goluri în plus (26-17). De reținut că între min. 40 și min. 50, timp de 10 minute, gazdele nu au mai marcat (au oprit complet motoarele), iar Minaur s-a putut apropia la 26-20 (ultimele goluri au fost marcate de Țîrle, Popa, Tănăsie, Cazanga și Ujkic).

 

În ultimele 10 minute, gazdele exersează scheme de joc, băimărencele încearcă să ateneueze diferența de pe tabela de marcaj într-un meci fără miză, cu câștigătorul cunoscut dinainte. Final:

 

Pentru Minaur au marcat: Popescu și Ujkic (câte 5 goluri), Tănăsie (4 goluri), Țîrle și Vujovic (câte 3 goluri), Cazanga (2 goluri), Popa și Borș (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat Sudakova (6 goluri), Arntzen (5 goluri), Pintea, Pavlovic și Omoregie (câte 4 goluri) și portarul Eriksson (8 parade salvatoare).

 

Minaur, care în urma înfrângerii a rămas pe locul 7 în clasamentul Ligii I (va rămâne la mijlocul clasamentului chiar și după disputarea etapei, restul echipelor fiind programate joi – acest meci a fost în devansul etapei), joacă în următoarea etapă, a 21-a, joi, 20 aprilie 2023, la Baia Mare cu SCM Gloria Buzău (echipă clasată înaintea acestei etape pe locul 5).

 

* Foto: @gsp.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here