NICIO SURPRIZĂ – Minaur, eliminată din Cupa României, la Baia Mare: Reghecampf a avut dreptate, diferența de valoare a fost de 4 goluri în favoarea craiovenilor

1
470

CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 21 octombrie 2021, pe Stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare, în optimile Cupei României, Minaur a fost învinsă net de Universitatea Craiova, cu 4-0 (2-0). În primul meci după 6 ani disputat la Baia Mare în nocturnă, fanii băimărenilor sperau într-o minune, concretizată prin eliminarea echipei din Liga națională, care este și deținătoarea trofeului și una dintre cele mai bune din țară. N-a fost nicio minune, dar este de apreciat performanța echipei Minaur, o echipă din Liga a III-a ajunsă în această fază avansată a competiției.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida în următoarea formulă de joc: Gudea (cpt.) – Duruș, Oiță, Lazăr, Simion – Micaș, Donca, Neacșu – Ciocan, Stanciu, Văsălie. Primul șut la poartă le-a aparținut băimărenilor, în min. 7, prin Ciocan, șut prins fără nicio emoție de Lazăr. Însă ce a urmat a ținut de normalitate: după primul sfert de oră craiovenii conduceau deja cu 2-0, prin golurile lui Gustavo Vagenin (min. 9, șut din lovitură liberă de la circa 20 de metri) și Marius Constantin (min. 15, din penalty, corect acordat de centralul Rareș Vidican din Satu Mare, fault a lui Neacșu la Koljic).

 

Băimărenii au încercat parcă mai mult după ce s-au văzut conduși cu 2-0, au ieșit la joc, însă șuturile din zona de 20 de metri ale lui Stanciu și Văsălie nu au găsit și spațiul porții lui Lazăr. La pauză, Reghecampf înlocuiește trei titulari, pentru a-i odihni în vederea meciului din campionat (Vagenin, Baiaram și Nistor), și îi introduce pe Vână, Fedele și Ivanov. Mută și Danciu, înlocuindu-l pe Neacșu cu Matei, și reîncep ostilitățile, doar că la scurt timp, oltenii mai înscriu două goluri, prin Bălașa (min. 54, cu capul, din centrarea lui Vînă) și Koljic (min. 56, cu capul, din centrarea lui Markovic), și toată lumea poate privi meciul lipsită de orice tensiune.

 

Imediat după goluri, Reghecampf mai scoate doi titulari, pe Markovic și Koljic (vinovați pentru faza de la golul 4), și îi introduce pe teren pe Roman și Vlădoiu. Nici Danciu nu se lasă mai prejos și, după doar un minut, îl învinge pe Reghecampf, făcând trei schimbări simultan: Dunca, Giurgiu și Chinde intră în locul lui Duruș, Văsălie și Donca (pentru că și Minaur are meciuri de campionat, iar soarta acestuia deja era tranșată).

 

În min. 75, Stanciu este la un pas de a înscrie golul de onoare, șut foarte bun de la 35 de metri, din lovitură liberă, sub transversală, dar Lazar nu vrea să fie amabil, doar bun, și respinge în corner. Spre final, Rus, intrat în ultimele 10 minute în locul lui Micaș, încearcă și el de la mare distanță, dar balonul trece peste poarta craiovenilor. În minutele de prelungiri, oltenii cer încă un penalty (care a fost, Gudea a scăpat minge în careu și l-a ținut cu ambele mâini de picioare pe Roman), însă sătmăreanul Vidican nu acordă nimic. Vecin bun.

 

Final de meci. Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova:  4-0 (2-0), au marcat Gustavo Vagenin (min. 9), Marius Constantin (min. 15 – 11 metri), Mihai Bălașa (min. 54), Elvir Koljic (min. 56). Băimărenii ies din Cupa României, dar o fac cu fruntea sus, deși nu au făcut cel mai bun meci al lor.

 

* Foto: @ProSport

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here