UPDATE: NELEGAL – Cum a ajuns independentă o consilieră municipală a PER fără să-şi piardă mandatul

0
755
Ileana Mureșan, consilier municipal PER

INCOMPETENŢĂ. Este imposibil, aşa că n-a ajuns. N-a ajuns decât în mintea unor „profesionişti” care alimentează cu informaţii site-ul oficial al Primăriei Baia Mare (www.baiamare.ro), un site creat cu mulţi bani şi care mai costă şi astăzi mulţi bani – ştiţi, mentenanţa a ajuns să fie comparabilă cu serviciile de cercetare sau de creaţie, ce nu pot fi încadrate într-o sumă strictă.

 

Site-ul Primăriei, pagina Ilenei Mureșan (click pentru mărire)

Să n-o mai lungim, ce s-a întâmplat. Site-ul oficial al Primăriei consemnează în fals că în componenţa Consiliului Local Baia Mare s-a afla în acest moment un consilier independent. Cum la alegerile locale pentru accederea în funcţia de conslier local nu s-a înscris niciun independent, unica variantă era că unul dintre consilierii locali aleşi pe listele unui partid sau alianţă politică şi-a declarat independenţa. Numai că asta nu mai e legal, renunţarea la apartenenţa politică în timpul mandatului duce la anularea funcţiei în care respectivul a fost ales.

 

Consilierul independent, după capul responsabililor din Primărie, este Ileana Mureşan, ea a fost aleasă pe lista PER, care a acces în Consiliul Local Baia Mare cu doi consilieri: Daniela Băzărea (fiica lui Nicolae Dicu, fostul ministru al Minelor) şi Ileana Mureşan (în viaţa „civilă”, membru în Consiliul de Administraţie al SC Magazin Universal Maramureş SA).

 

L-am întrebat pe preşedintele PER Maramureş, Cristian Anghel, dacă există vreo portiţă juridică prin care un ales pe lista ecologiştilor să se declare independent şi să îşi păstreze funcţia de consilier. „Nu, categoric îşi pierde mandatul. Dar nu ştiu de chestiunea aceasta, doamna Mureşan nu mi-a zis nimic, a fost chiar vineri la şedinţa de partid”, a declarat Anghel, care după o vreme a revenit şi a spus că a vorbit cu Ileana Mureşan care nu ştia nimic de înscrierea în statutul său politic ca independent.

 

Şi chiar să-ncheiem, că vorbim prea mult despre nişte incompetenţi care confundă site-ul oficial al municipalităţii cu blogul culinar personal, Ileana Mureşan: „Nu am declarat niciodată că am statut de independent, dimpotrivă. În documentaţia pe care am completat-o după alegeri am notat PER şi de atunci nimeni nu m-a mai întrebat nimic. Acum merg la Primărie să văd ce s-a întâmplat, cine se face vinovat de asta şi voi cere să se remedieze cât de repede eroarea”.

 

Răsuflaţi uşuraţi, nu s-a modificat statutul politic al componenţilor Consiliului Local Baia Mare – că ar fi fost nelegal: Coaliţia are 11 consilieri, PSD şi PNL câte3, UDMR, PMP şi PER câte 2. Total: 23. Niciunul independent.

 

UPDATE: La două ore de apariţia acestui articol, responsabilii de la Primăria Baia Mare au corectat statutul politic al consilierului municipal Ileana Mureşan, acum acesta fiind, aşa cum a fost mereu, de reprezentant PER.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here