NEDREPT – Astăzi se decide amânarea plății facturilor către operatorul de apă-canal Vital: facilitatea se referă DOAR la persoanele fizice din Baia Mare

2
2718
Cătălin Cherecheș

FACILITATE CU DEDICAȚIE. Vineri, 27 martie 2020, de la ora 10, are loc Adunarea Generală a membrilor Asociației ADI-Maramureș unde se decide amânarea de la plata serviciilor de apă și de canalizare până la 30 iunie 2020 a clienților persoane fizice. Din cauza situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, votul se va transmite on-line, prin e-mail.

 

Deși inițial s-a acreditat ideea că de această facilitate vor beneficia TOȚI cetățenii persoane fizice abonați ai firmei Vital, decizia de astăzi se referă exclusiv la clienții operatorului de apă-canal din municipiul reședință de județ, Baia Mare – aveți dovada AICI (click pentru a descărca documentul în format PDF).

 

 

Conform strategiei anunțate de primarul Cherecheș, decizia va fi implementată în următorul mod: abonații persoane fizice vor fi scutiți 4 luni de plata facturilor la apă-canal aferente lunilor martie, aprilie, mai și iunie 2020, servicii pe care le vor plăti începând din iulie 2020, eșalonat, în 12 luni, până în 1 iulie 2021.

 

De asemenea, în ședința de astăzi, președintele ADI-Maramureș, primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, care este și președintele Consiliului Director al asociației, va cere modificarea statutului asociației în sensul raportării votului membrilor la numărul de populație a fiecărui UAT, decizie care ar crește considerabil puterea voinței reprezentantului municipiului Baia Mare în organizație.

 

Vă reamintim că ADI-Maramureș este compus din reprezentanți din 55 de municipii, orașe și comune din Maramureș, respectiv UAT-urile în care acționează operatorul de apă-canal Vital SA: Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Baia Sprie, Cavnic, Dragomireşti, Seini, Şomcuta Mare, Ulmeni, Târgu Lăpuş, Tăuţii Măgherăuş, Vişeu de Sus, Coaș, Coltău, Câmpulung la Tisa, Dumbrăvița, Groși, Vadu Izei, Valea Chioarului, Vișeu de Jos, Cicârlău, Recea, Ardusat, Bocicoiu Mare, Bicaz, Bistra, Botiza, Copalnic Mănăștur, Mireșu Mare, Oarța de Jos, Poienile de sub Munte, Remetea Chioarului, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Ruscova, Șișesti, Ariniș, Băița de sub Codru, Băsești, Călinești, Cernești, Ocna Șugatag, Satulung, Vima Mica, Boiu Mare, Cupșeni, Petrova, Săcălăşeni, Lăpuş, Sarasău, Suciu de Sus, Groşii Tibleşului, Remeţi, Sălsig şi Strâmtura.

 

Municipalitatea Băii Mari este acționarul majoritar al societății de apă-canal Vital SA, cu un procent covârșitor, 87,76%, ceilalți acționari fiind judeţul Maramureş (3,47%), Sighetu Marmaţiei (2,63%), Baia Sprie, Cavnic, Seini, Şomcuta Mare, Târgu Lăpuş, Tăuţii Măgherăuş și Vişeu de Sus (toate orașele cu câte 0,87%).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here