NEDECIS – Minaur, egal la Baia Mare cu FC Argeș în prima etapă a grupelor Cupei României

0
315

CUPA ROMÂNIEI. Joi, 20 octombrie 2022, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru prima etapă a Grupei D a Cupei României, CS Minaur Baia Mare a încheiat la egalitate, 0-0, partida cu ACS Campionii FC Argeş. Partida, arbitrată la centru de Vlad Mircea Baban din Iaşi, a opus echipele de pe locul 16 din Liga a II-a (Minaur) și locul 11 din Liga I (FC Argeș).

 

Noul antrenor al Minaurului, Mihai Iosif, a început partida cu următorul 11: Costache – Alexe, Lazăr, Mondragon (cpt.), Simion, Gneba, Donca, Ciocan, Chinde, Stănescu, Stanciu. Trei modificări față de formația de debut din etapa precendentă (meciul cu Unirea Constanța), portarul Costache în locul lui Băilă, Simion (revenit după accidentare) în locul lui Neacșu și Stanciu în locul lui Muacir. Argeșenii au doar trei titulari în teren – Andrei Prepeliță a ales să joace, practic, cu rezervele, chiar și așa sunt favoriți.

 

În fața unei asistențe mult mai reduse decât în partida cu Dinamo (circa 3.500 de spectatori), deși a trecut un an de la precedentul meci disputat la Baia Mare împotriva unei echipe de Liga I – la 27 octombrie 2021, tot în Cupa României, Minaur Baia Mare fiind învinsă în optimi de Universitatea Craiova cu 4-0) -, și cu Mihai Iosif la debutul pe banca tehnică a băimărenilor, Minaur a avut prima ocazie de gol în min. 8, veteranul Stanciu scăpând la 16 metri, dar încadrat de doi fundași argeșeni a tras pe lângă poarta lui Greab. Aceasta a fost și singura mare ocazie de gol a primei reprize, la vestiare intrându-se cu scorul afișat de tabela de marcaj la începutul jocului: 0-0.

 

În repriza a doua, tot băimărenii, prin același Stanciu, au prima ocazie de gol, în 47, după o minge respinsă de Greab la circa 7 metri. În min. 55 e rândul oaspeților să treacă pe lângă deschiderea scorului, Donisa ratând din 3 metri. În min. 62 fiecare antrenor face câte două schimbări (Iosif îi scoate pe Stănescu și Stanciu și îi introduce pe Chitaș și Muacir, iar Prepelița îi scoate pe Donisa și Celestine și îi introduce pe Calcan și Ișfan). Apoi Lazăr irosește o ocazie uriașă, în min. 75 trăgând peste poartă din 9 metri, din poziție centrală. Meciul, de slabă factură tehnică, se încheie nedecis, așa cum a și început: 0-0. Rezultat bun pentru băimăreni (echipă de Liga a II-a), dar fotbal dezamăgitor.

 

Iată rezultatele și marcatorii primei etape din Grupa D:

• CS Ocna Mureş (Liga III-a) – Chindia Târgovişte (Liga I): 1-0 (1-0), a marcat Alexandru Giurgiu (min. 33 – 11 metri);

• AFC Hermannstadt (Liga I) – Universitatea Craiova (Liga I): 0-2 (0-1), au marcat / Bogdan Vătăjelu (min. 12), Valerică Găman (min. 89 – 11 metri);

• CS Minaur Baia Mare (Liga II-a) – ACS Campionii FC Argeș (Liga I): 0-0 (0-0).

 

Conform regulamentului, fiecare echipă joacă doar 3 meciuri (Minaur va mai juca și cu FC Hermannstadt, la Baia Mare, și cu CS Ocna Mureş, în deplasare), iar apoi primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală (din acea fază partidele se dispută într-o singură manșă eliminatorie). Deținătoarea trofeului este Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

 

Minaur Baia Mare (locul 16 în Liga a II-a) a ajuns în faza grupelor Cupei României după ce a eliminat în turul III CSM Satu Mare (echipă de Liga a III-a), cu 2-1 (1-0) la Satu Mare, și în turul IV Șoimii Axiopolis Cernavodă (Liga a IV-a), cu 4-5 (1-3, 4-4), după prelungiri.

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here