NECESAR FINANCIAR – Cât costă spitalul modular pe care administrația Maramureșului vrea să-l monteze în curtea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare

0
820

FONDURI NERAMBURSABILE. Edificarea și dotarea noului spital modular din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, un proiect al administrației județene în parteneriat cu unitatea spitalicească, pot fi realizate cu o investiție de peste 14,35 milioane de lei (echivalentul astăzi a peste 2,9 milioane de euro).

 

Proiectul a fost depus spre finanțare încă din 30 martie (se vizează finanțarea din fonduri europene nerambursabile, prin POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020).

 

Conform proiectului, costurile de furnizare și instalare a spitalului modular ar fi de 9,5 milioane de lei, unitatea urmând să fie dotată cu 20 paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomat), 4 paturi speciale ATI, 5 aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, 2 defibrilatoare, 2 cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf cu 64 slice (echipamentele sunt evaluate la 4,8 milioane de lei).

 

Unitatea spitalicească va fi construită doar în cazul în care va fi obținută finanțarea nerambursabilă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here