MOTIVAȚIE – Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Dacă nu știi impactul pe care îl are un proiect de lege după ce intră în vigoare, înseamnă că votezi în necunoștință de cauză!

1
409

LEGIFERAREA RESPONSABILĂ. Într-o intervenție realizată în ședința Senatului din 13 decembrie 2021, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a adus în atenția colegilor necesitatea completării articolului 30 din Legea 500/2002 privind finantele publice și abrogarea articolului 29 din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice din 2015, precum și alte măsuri de reglementare în domeniul cheltuielilor publice.

 

“Orice proiect de lege, trebuie să respecte principiile și alte legi corelative, fiind imperativ necesară menționarea impactului financiar al legii, un aspect imperativ și nu facultativ pe care trebuie să-l respecte Guvernul”, a susținut parlamentarul liberal maramureșean.

 

Un alt aspect important abordat în interventia senatorială îl constituie menționarea interdicției reglementării aceluiași subiect prin articole sau aliniate diferite în mai multe acte juridice, aspect ce contravine principiului constituțional consacrat al unicității reglementărilor, temă ce face și obiectul deciziei Curții Constituționale a României nr. 141/2010, privind securitatea actelor juridice și separatia puterilor în stat.

 

“Parlamentul poate legifera, dar nu poate încălca atribuțiile specific constituționale ale executivului”, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș în intervenția sa, realizată în numele grupului liberal din Senat, ca argument și motivație a respingerii proiectului Legii 544/15.11.2021, aflat pe ordinea de zi a camerei superioare.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ăsta vorbeste? Care lipseste de la sedintele importante, din lașitate, numai ca să nu-și exprime votul? L-am urmarit in anumite ședinte de guvern in care s-au dezbatut si votat acte normative importante, ședințe de la care a absentat intentionat alaturi de alti colegi din partidul lui! Rusine !!!! Halal parlamentar! Probabil ca nici ca avocat nu e mai bine cotat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here