MOȚIUNE RESPINSĂ – PSD, PNL și UDMR au făcut zid în jurul incompetenței ministrului Daea

0
176
Petre Daea

REACȚIE. Prin respingerea moțiunii simple depuse de USR, cele trei partide de la guvernare, PSD, PNL și UDMR, au făcut zid în fața incompetenței ministrului Petre Daea și au demonstrat, încă o dată, că nu îi interesează câtuși de puțin problemele românilor și ale României. După ce le-au oferit oamenilor cel mai scump Paște din ultimii 30 de ani, PSD, PNL și UDMR au arătat, prin votul lor, că vor condamnarea agriculturii românești.

 

Coaliția scumpirilor, girată de președintele Iohannis, a făcut astăzi zid în jurul ministrului Petre Daea, a cărui singură calitate este că ne distrează la televizor alergând pe câmp și luptându-se cu cormoranii. PSD, PNL și UDMR au apărat incompetența unui ministru încremenit în vremea congreselor comuniste, care habar nu are ce înseamnă agricultura modernă și cum să aducă bani europeni în țară. Fermierii și toți românii au nevoie la vârful Ministerului Agriculturii de un profesionist care să rezolve problemele, nu de un politruc preocupat de combinații. PSD, PNL și UDMR continuă însă să-și bată joc de români și de agricultura românească, declară Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR.
Votul de astăzi îi pune pe deputații PNL într-o situație ridicolă. PNL n-a vrut să-l supere pe Marcel Ciolacu, viitorul lor șef în Guvern. De fapt, deputații PNL și UDMR au profitat din plin de moțiunea simplă. Și pentru ei a fost un prilej să le scoată ochii lui Daea și PSD pentru toate nemulțumirile fermierilor. Au încercat să se dezică de aceste probleme, dar e un discurs ipocrit. Când ai premierul, îi poți cere să-l demită pe acest ministru. Nu au avut curaj să facă acest lucru. PNL și UDMR au recunoscut ieri la moțiune atât problemele grave din agricultură, cât și incapacitatea lui Petre Daea de a le rezolva. Cu toate acestea, PNL a votat cu două mâini, alături de PSD, să-l țină în continuare în brațe pe Daea. Este politica neputinței și a imposturii, precizează senatorul USR Sebastian Cernic.

În moțiunea intitulată „De la grânarul Europei la rușinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună știință agricultura românească”, USR l-a acuzat pe Petre Daea că a ratat toate proiectele mari în domeniul Agriculturii: a ratat finanțări din PNRR, a ratat Planul Național Strategic, a ratat fondurile europene pentru fermierii români, dar și compensațiile pentru importurile din Ucraina.

 

Dacă la toate aceste eșecuri adăugăm gestionarea dezastruoasă a crizelor de pestă porcină și gripă aviară, devine evident că incompetența ministrului Daea se traduce în pagube uriașe, în pierderi de miliarde de lei pentru fermieri și agricultura românească.

 

Biroul parlamentar al deputatului USR Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here