MOSCOVA NU CREDE ÎN LACRIMI – Dragoș Titea a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor

3
1226
Dragoș Titea

DEMISIE. Secretarul general al PSD Maramureș, Dragoș Titea, un fost apropiat al președintelui social-democraților din județ, Gabriel Zetea – însă lanțul de iubire dintre cei doi s-a rupt în urmă cu un an, iar Zetea, care se lăuda cu faptul că Maramureșul are trei secretari de stat, n-a avut niciun merit în numirea lui Titea în funcție -, a demisionat astăzi, 14 februarie, din funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Titea susține că nu i s-a cerut acest fapt și că și-a depus demisia „din motive personale”, decizia aparținându-i în totalitate, deși această demisie se suprapune peste anunțul președintelui PSD Liviu Dragnea că miniștri din Cabinetul Dăncilă vor evalua secretarii de stat, din care mulți cam făceau umbră ministerelor, și că vor fi eliberați din funcții cei inutili.

 

În anunțul demisiei, mulțumiri, ca la Premiile Oscar, „colegilor din Guvern, din Ministerul Transporturilor și companiilor din subordinea MT, colegilor din toate ministerele” și tuturor celor cu care a colaborat în tot acest timp.

 

Evident, Titea este convins (asta-i o meteahnă social-democrată) că oamenii rămași în Ministerul Transporturilor vor „duce la îndeplinire, cu responsabilitate, obiectivele programului de guvernare al PSD”. Deci, nicio lacrimă. Moscova nu crede în lacrimi (1980, regia: Vladimir Menșov).

 

Titea a fost numit în funcția din care a demisionat astăzi în 19 ianuarie 2017, în mandatul de prim ministru al lui Sorin Grindeanu. Practic, a fost o revenire a lui Titea în această funcţie pe care a mai ocupat-o timp de un an şi jumătate (martie 2014-august 2015).

 

În primul „mandat” de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Titea a fost eliberat din  funcţie după ce a plecat la mare cu un elicopter al Şcolii de aviaţie din România, însoţit de şefa de cabinet şi de fiul său, aceştia fiind înregistraţi pe documentul de acces pe platforma aeroportului Băneasa ca piloţi aflaţi într-un exerciţiu de instrucţie pentru ca zborul să fie unul gratuit. Iniţial, Dragoş Titea a negat acuzaţiile, însă când scandalul a luat amploare în mass media, a fost eliberat din funcţie.

 

În toată această perioadă, Titea s-a reîntors în funcţia din care a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, respectiv cea de director Juridic şi Administrativ la ROMATSA (Administraţia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian), acolo unde se va întoarce și acum (oricum, salariul era uriaș la ROMATSA în comparație cu remunerația de la Minister, deci e un fel de win-win).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. pacanele argintii !!!

    pacanist – director juridic la romatsa – secretar de stat – director juridic la romatsa

    frumoasa morisca , nu ?

    dar cu pontatul ilegal la romatsa cum e ?

    dar cu numirea pe functia de director juridic fara o zi de vechiem ca jurist , cum e ?

    dar cu numirea de mai sus, la 7 luni de la finalizarea facultatii Bioterra , cum e ?

    domnilor procurori, faceti ceva !!! dar repede ca se prescrie !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here